Interconnect Services B.V. is een samenwerking met StorageOS aangegaan, om een managed Kubernetes platform aan haar klanten te kunnen aanbieden.

De trend rondom containerisatie en containers is al een paar jaar bezig. Het is de laatste tijd erg populair geworden, doordat er steeds meer nieuwe container orchestration oplossingen worden ontwikkeld, zoals Kubernetes. Na maanden van voorbereiding is voor één van de klanten van Interconnect het eerste cluster live gezet op het nieuwe managed Kubernetes platform. Hierdoor kunnen klanten van Interconnect zelfstandig eigen applicaties inrichten, terwijl Interconnect de onderliggende infrastructuur aanbiedt en beheert. Deze infrastructuur is gebaseerd op Rancher, een open-source multi-cluster orchestration platform, en StorageOS, een cloud native storageplatform.

Wij hebben verschillende storageplatforms onderzocht en getest, inclusief open-source oplossingen. We waren op zoek naar een betrouwbare en schaalbare oplossing voor Persistent storage, die ook aansluit bij onze product roadmap. StorageOS past hier prima bij. We zijn blij met de samenwerking met het StorageOS team en kijken uit naar de komende innovatieve productontwikkelingen.

Alex Chircop, CEO bij StorageOS,: “Ons hoogwaardige cloud native storageplatform biedt de klanten van Interconnect de mogelijkheid om hun eigen applicaties in te richten, die betrouwbaar zijn met een hoge performance. We zijn trots op onze nieuwe samenwerking met Interconnect en helpen ze graag om hun managed Kubernetes oplossing gezamenlijk verder te ontwikkelen.”

 

Over Interconnect Services B.V.:
Interconnect is een professionele en onafhankelijke datacenter- en cloudspecialist, opgericht in 1995. Interconnect adviseert, levert en beheert uiterst betrouwbare hybride IT-infrastructuren. Met twee Tier 3+ datacenters in ’s-Hertogenbosch en Eindhoven beschikt Interconnect over een datacentervloer oppervlakte van 6.800 m2. Het is hiermee het grootste datacenter van Zuid-Nederland. Interconnect is ook een cloud service provider en levert zijn eigen private cloud dienstverlening met een aanvullend dienstenportfolio, dat o.a. uit security en connectiviteit (eigen glasvezelnetwerk) bestaat.

Over StorageOS:
StorageOS biedt cloud native persistent software-defined storage voor containers. StorageOS is opgericht om ondernemingen, die met cloud native workloads werken een schaalbaar en onafhankelijk storageplatform aan te bieden. Een platform zonder compromis op performance, beschikbaarheid en betrouwbaarheid. Bezoek www.storageos.com voor meer informatie.