Opticiens verbeteren digitale diensten dankzij Ocuco en Interconnect

Ocuco case

Vestigingsplaats: Oss, Noord-Brabant

Branche: software voor zelfstandige opticiens

Dienst van Interconnect: Cloud

Automatisering voor zelfstandige opticiens

Ocuco (afgeleid van ‘ocular company’) bestaat al sinds 1993, heeft 350 medewerkers en is wereldwijd actief. Het bedrijf is een internationale marktleider en ontwikkelt software voor opticiens in 85 landen. Ocuco is gespecialiseerd in winkelautomatiseringsoplossingen voor opticiens en biedt een compleet pakket. Koppelingen met apparatuur voor oogmetingen en boekhoudprogramma’s, software voor bestellingen, betalingen, inkoop en levering. Alles wordt verzorgd.

Data in de winkel

Ocuco zag dat veel opticiens hun data nog op servers in de winkel beheerden. Dat bracht een groot nadeel met zich mee, belangrijke gegevens waren immers niet altijd en overal beschikbaar. Als een opticien in het weekend de administratie wilde bijwerken of wanneer zich een IT-probleem voordeed, moest de opticien verplicht naar de fysieke locatie. En wanneer Ocuco een software-update moest uitvoeren, duurde het vaak dagen om alle opticiens aan de lijn en up-to-date te krijgen. Niet efficiënt en enorm tijdrovend.

Bovendien functioneerde de meetapparatuur los van elkaar, waardoor er veel handmatig werk nodig was om een bril of lenzen te bestellen en de kans op fouten toenam. Daarbij zette de nieuwe AVG-wetgeving opticiens aan het denken over hun beveiliging. Bij diefstal of een brand zouden de gegevens van klanten op straat komen te liggen of mogelijk compleet verloren gaan.

Meer wendbaarheid dankzij de cloud

Om het IT-landschap aan de achterkant te verbeteren, koos Ocuco als één van de eerste bedrijven binnen de optiekwereld voor de cloud. De keuze viel op een samenwerking met Interconnect. “Op advies van Interconnect hebben we voor VMware Cloud Director gekozen, een cloudoplossing die we inmiddels al tweeënhalf jaar gebruiken. Cloud Director biedt de snelheid, schaalbaarheid, flexibiliteit en veiligheid die we nodig hebben. Daarnaast hebben we nu servers in eigen beheer in de cloud en kunnen we resources in realtime op- en afschalen”, vertelt Patrick Walschots, Operations Manager Benelux bij Ocuco.

Ontzorging

De hoge mate van ontzorging was één van de belangrijkste redenen om te kiezen voor de combinatie Interconnect en VMware. Dankzij een sterke combinatie van goede adviezen, ondersteuning en snelle reacties, kunnen opticiens hun bedrijfsprocessen perfect uitvoeren zonder veel omkijken te hebben naar de IT-infrastructuur. Interconnect ontzorgt op het technische en infrastructurele gebied, waardoor opticiens zich volledig kunnen focussen op hun core business. Bekijk hier de video over deze referentiecase!

Lees hier deze volledige klantcase.

Logo Ocuco

Samenwerking Ocuco, VMware en Interconnect

Uitbreiding richting de toekomst VMware Cloud Director en de oplossingen van Interconnect zijn voor Ocuco en opticiens essentieel voor het stroomlijnen van de verschuiving van ‘bricks naar clicks’. “Onze focus ligt op het uitbreiden van het gebruik van de huidige oplossing. Dit betekent dat we met VMware Cloud Director meer nieuwe opticiens willen toevoegen aan de servers. Om zo de digitale dienstverlening binnen de gehele keten te verbeteren. Dankzij de functionaliteiten van VMware Cloud Director en de expertise en infrastructuur van Interconnect kunnen we opticiens nog beter faciliteren, zodat zij hun klanten beter kunnen helpen en veel meer zaken online kunnen aanbieden”, aldus Hans Zoon, Managing Director Benelux bij Ocuco.

Cookies

to watch this video