We zijn deze keer in gesprek met Hans Derksen. Hij is sinds kort Marketing Manager bij Interconnect. Hij vertelt ons graag over zijn functie en wat Marketing kan bijdragen aan een succesvolle organisatie.

Hans Derksen begint enthousiast met zijn verhaal: “Sinds begin van dit jaar ben ik Marketing Manager bij Interconnect. Nu is het vakgebied marketing wellicht breed en voor de niet-marketeers niet altijd even duidelijk maar ik zou het willen samenvatten als een vakgebied met uitgangspunt om bezig te zijn met waardecreatie. Een mooie term die toelichting nodig heeft. Waardecreatie kan tot uiting komen op de manier waarop wij (digitaal) aanwezig zijn of hoe we de dialoog voeren met de potentiële doelgroep, klanten en partners.

Marketing faciliteert het proces waarbij aanbieders en afnemers tot elkaar komen en een business partnership nastreven. Dat bereik je onder andere door campagnemanagement en direct daaraan verbonden de gewenste naamsbekendheid van Interconnect. Marketing maakt steeds meer gebruik van technologie; MarTech. Het mooie daarvan is dat we steeds beter in staat zijn door inzet van data effectievere marketinginspanningen te leveren en te leren van de stappen die we zetten. Kortom we zijn bij marketing met vraagstukken bezig hoe klanten zo optimaal mogelijk te binden en te boeien.”

IS DATA HET NIEUWE GOUD?

De grootste uitdaging binnen het vakgebied vindt Hans de dynamiek. “Marketing heeft in de afgelopen 5 jaar meer verandering ondergaan dan de 25 jaren daarvoor. Je moet bijblijven in je vak en samen met het team focus houden op kansen en mogelijkheden. Voor Interconnect heeft de pandemie afgelopen jaren de kernfunctie van haar dienstverlening denk ik verder aangescherpt. We ondergaan een verdere afhankelijkheid van digitalisering en accepteren als samenleving daarin steeds minder hick-ups. Het toenemende belang van digitalisering vind ik zelf erg uitdagend en leuk. Vaak wordt de uitspraak gedaan dat data het nieuwe goud is, maar vergeten bedrijven vervolgens dat de aandacht en bescherming te geven die het verdient. Het is onze rol om de waardevolle keten in bedrijfsprocessen van bedrijven zo optimaal mogelijk te waarborgen en te beschermen. Daar hebben we verschillende oplossingen voor; datacenter- of cloudtoepassingen aangevuld met connectivity en security. Dat is geen eenvoudige boodschap als marketeer die toegankelijk over te brengen maar het is wel een enorm leuke uitdaging!”, vervolgt Hans.

Hans Derksen, Interconnect

Hans is een ervaren Marketing Manager en hij vertelt ons hier graag meer over. “Ik heb veel ervaring in veranderprocessen in marketing bij verschillende bedrijven. Het toenemende belang van data en technologie heb ik de afgelopen 20 jaar in mijn functioneren stevig omarmd. Iedere branche heeft haar eigen vraagstukken, uitdagingen en dynamiek. Of het in finance, accountancy, energie of infra is; het proces van suspect-prospect-klant is vergelijkbaar. Maar de aandacht voor de producten of diensten of de sterkte van de concurrentie kan verschillen. Ik neem de ervaring van zo’n 30 jaar werken en vele opleidingen mee om mijn team te inspireren en te prikkelen om zodoende een hefboom te vormen om samen als team én organisatie maximaal succesvol te kunnen worden.”

PROFESSIONEEL EN KLANTGERICHT FAMILIEBEDRIJF

Hans Derksen wil ons graag vertellen waarom hij voor Interconnect als werkgever gekozen heeft. “Gezien de antwoorden op de eerdere vragen heb ik een sterke affiniteit met techniek en digitalisering. Laat dat nu juist onze corebusiness zijn! Mijn inzet en succes als Marketing Manager heeft zeker een afhankelijkheid tot de materie die ik daarin vertegenwoordig. Daarnaast inspireert de ambitie van de organisatie mij. Het is echt vele malen leuker te werken bij een bedrijf waar de lijn de juiste beweging (naar boven..) heeft! Mijn eerste indruk is dat de professionaliteit én de klantgerichtheid echt mooi onderscheidend is, samen met de basis die Interconnect als familiebedrijf heeft.”, laat Hans ons graag weten.

WAARMAKEN VAN AMBITIES

De grootste kracht van Interconnect volgens Hans is: “Ik denk dat het een combinatie van krachten is; de oorsprong van het bedrijf waarbij de twee oprichters en eigenaren van Interconnect nog dagelijks erg betrokken zijn met het waarmaken van verdere ambities. En het team van 120 medewerkers met ieder hun expertise maar niet te vergeten ook onze klanten die erop vertrouwen dat we 24 uur per dag een topprestatie leveren dat hun data bij ons in goede handen is.”

Hans heeft vanzelfsprekend nog een tip voor onze lezers. “Ik denk dat het goed is om je af en toe eens af te vragen hoe de keten van processtappen in je bedrijf of vakgebied is ingevuld. Breng in kaart waarin je excelleert of waar de risico’s zitten en zoek op allebei deze gebieden businesspartners uit om je energie optimaal te gebruiken en je te laten inspireren. Ik hanteer zoveel mogelijk een outside-in strategie. Je kunt immers niet altijd alles weten!”, aldus Hans Derksen.