Vestigingsplaats: Hilversum,

Noord-Holland

Aantal medewerkers: Circa 120

Branch:  IT-dienstverlener

Dienst van Interconnect: Cloud

April, 2020

‘We add value.’ Dat is het centrale motto van IT-dienstverlener Xiphos in Hilversum. Het bedrijf telt zo’n 120 professionals, die klanten voorzien van een breed pakket van diensten. Xiphos werkt sinds 2014 nauw samen met Interconnect voor het leveren van cloud diensten aan hun klanten.

“Wij zijn als Xiphos breed actief op technologiegebied”, zegt Gerard Wouters, die het bedrijf in 2004 samen met Jos Beeloo oprichtte. “Wij leveren naast IT-opleidingen en detachering verschillende managed services, waaronder werkplek- en serverbeheer en technisch applicatiebeheer.” Wouters benadrukt dat Xiphos zich onderscheidt door zijn werk- en benaderingswijze. “Kijkend naar ons motto ‘We add value’ gaat het ons erom hoe we een klant beter kunnen maken. Het is onze missie om in de IT-afdeling van onze klanten concrete en meetbare waarden toe te voegen, die bijdragen aan de verbetering van de organisatie.”

 

Selectie

Toen het bedrijf rond 2014 op zoek ging naar een partij die Xiphos kon voorzien van Cloud diensten was Interconnect één van de vijf partijen, waarmee Wouters gesprekken voerde. “Interconnect sprong er op verschillende manieren uit. In de eerste plaats sprak de opzet van hun datacenters ons aan. De garantie dat alle data veilig en betrouwbaar – en gegarandeerd – in Nederland zijn opgeslagen, biedt vertrouwen aan ons en aan onze klanten. Klanten vinden de locatie van hun data belangrijk. Verder hadden we vanaf het begin een goede persoonlijke klik met Interconnect. Onze beide organisaties zijn qua omvang en cultuur heel vergelijkbaar. Wij vinden beide persoonlijk en direct contact met klanten van groot belang en houden van korte lijnen.”

 

Cloud

Terwijl andere dienstverleners in de IT-markt kiezen voor hosting en dus eigen apparatuur in een datacenter onderbrengen en onderhouden. Xiphos koos heel bewust voor een Cloud aanpak, waarbij Interconnect voor de volledige infrastructuur zorgt. “De belangrijkste reden daarvoor is de schaalbaarheid, die Interconnect op dat gebied biedt”, zegt Wouters. “Om maar een voorbeeld te noemen: wij zijn in 2018 verdubbeld voor wat betreft onze datacenter dienstverlening. En dat is volledig probleemloos verlopen. Je kunt met de Cloud zonder moeite op- en afschalen en dat geeft enorme flexibiliteit.”

 

Up-to-date

Een ander groot voordeel van de Cloud dienst is de constante vernieuwing van de technologie. Wouters: “Interconnect investeert continu in zijn platform, zodat het steeds up-to-date is. Dat is belangrijk voor de beschikbaarheid en betrouwbaarheid. Interconnect wacht niet zoals sommige andere partijen met vernieuwing totdat het eigenlijk al te laat is.” Verder is Xiphos erg enthousiast over de onderlinge samenwerking. “De technologie verandert zo snel en er is zoveel dynamiek dat je vaak ingrijpende keuzes moet maken. Wij trekken veel samen op met Interconnect om die keuzes te maken en om gezamenlijk klantissues aan te pakken. Dat werkt erg prettig.”

 

Kennismaking

Wouters wijst verder op de nauwe samenwerking, die onder andere wordt onderstreept door het feit dat iedere klant van Xiphos, die vanuit de Cloud omgeving van Interconnect wordt bediend, een kennismakingsbezoek aflegt in het Interconnect datacenter. “En andersom is dat ook mogelijk. Eén van onze klanten vond het belangrijk om ons en Interconnect rond te laten kijken in zijn fabriek, zodat we een goed beeld zouden krijgen van hun kritische bedrijfsprocessen. Wij maakten daar graag tijd voor en Interconnect ook.”