Vestigingsplaats: Hoofdvestiging in Oud-Beijerland, Zuid-Holland

Branche: Leverancier van verpakkingen

Dienst van Interconnect: Connectivity

September, 2020

Koninklijke Paardekooper Group is één van de grootste onafhankelijke bedrijven in verpakkingen en bedrijfsbenodigdheden in de Benelux. Binnen de groep zijn diverse gerenommeerde verpakkingsbedrijven en merken actief, elk met hun eigen specialisme.

 

TOENEMENDE BEHOEFTE DOOR BUNDELING

Henk Buijtelaar, ICT-verantwoordelijke van de (voormalige) vestiging in Honselersdijk (v/h Van der Windt Group), herinnert zich de oude situatie nog goed. “We begonnen met een enkele glasvezelverbinding van 100 mb.” Na de overname van de Van der Windt Groep door verpakkingsspecialist Koninklijke Paardekooper Group is er besloten alle vestigingen naar dezelfde software over te zetten. “Vele locaties en stores moesten aan elkaar gekoppeld te worden en down time was niet veroorloofd. Met ruim 350 medewerkers moest alle software moeiteloos kunnen en blijven draaien.”

 

KOSTEN BESPAREN DOOR CENTRALISATIE

Door de samenvoeging van beide organisaties voldeed de breedbandverbinding niet meer. Vanwege de jarenlange samenwerking tussen de Van der Windt Groep en Interconnect, werd door Interconnect een voorstel op maat gemaakt. Interconnect raadde een IP-VPN oplossing aan om alle vestigingen aan elkaar te koppelen. Zonder dat er gebruik wordt gemaakt van het internet. Ook besloot men op de drie hoofdvestigingen (Oud-Beijerland, Honselersdijk en Beuningen), t.b.v. de redundantie, twee aparte glasvezelverbindingen aan te leggen. Op deze manier wordt een Virtueel Private Netwerk voor de Paardekooper opgebouwd met veilige verbindingen als basis. Dankzij de flexibiliteit van dit netwerk, is dit ook op toekomstige uitbreiding voorbereid.

 

NIEUWE LOCATIES

Na overschakeling op dit nieuwe systeem en netwerk kan Paardekooper voorlopig vooruit, aldus Henk Buijtelaar. “Het uitbesteden van back-up mogelijkheden is iets wat in de toekomst ook een mooie samenwerking kan vormen.”