Nieuwe kansen bij data outsourcen

Data

Door nieuwe ontwikkelingen, zoals big data, 5G en kunstmatige intelligentie (AI), wordt er steeds meer data verzameld. Deze trends zijn enorm terrein aan het winnen. Daardoor zien we nieuwe trends in de ontwikkeling van mobiele en cloudapplicaties en een groei in Internet-of-Things (IoT) apparaten, virtual en augmented reality en machine learning. Dit zorgt voor een explosie aan dataverkeer en -gebruik. Deze data moet ergens worden opgeslagen. Daar zijn verschillende manieren voor: outsourcen of on-premise. In dit artikel kijken we welke kansen u kunt creëren door uw data te outsourcen.

Nieuwe kansen door het outsourcen van data 

Door data te outsourcen, bent u niet langer afhankelijk van uw eigen kennis en kunde, maar werkt u samen met een betrouwbare partner die uw data goed kan beveiligen en beheren. Dit brengt een aantal kansen met zich mee. 

Verbeterde beveiliging

De beveiligingssystemen van gespecialiseerde datacenters zijn naar alle waarschijnlijkheid veel beter doordacht. Uw eigen IT’ers zullen namelijk niet alleen verantwoordelijk zijn voor het beveiligen en beheren van uw (on-premise) infrastructuur, maar ook voor het leveren van support aan uw werknemers, het aanleggen van nieuwe infrastructuren en off- en onboarding. Dit zorgt ervoor dat uw eigen IT’ers heel goed kunnen zijn in wat ze doen, maar vaak echt gespecialiseerde kennis missen. U moet het zien als dat uw eigen IT’ers de huisartsen zijn, die de benodigde kennis hebben, en een partner of datacenter die u kan ondersteunen bij het outsourcen van data, als de gespecialiseerde chirurg. Zij hebben meer kennis van de fysieke en digitale risico’s en weten dus ook beter hoe men zich hier het best tegen kan beveiligen.

Verhoogde up-time 

Taken, zoals het maken van backups, leggen een zware belasting op de IT-infrastructuur. Daarom zou deze zware bewerking uitgevoerd moeten worden in de avond, wanneer weinig gebruik gemaakt wordt van de resources. Zo wordt er overdag geen hinder ondervonden door een lagere performance. Door uw data te outsourcen kunt u in overleg met uw partner automatisch back-ups laten maken wanneer u wilt, ook ‘s avonds of in het weekend. Dit zorgt ervoor dat tijdens de piekuren uw data optimaal bereikbaar is en uw werknemers altijd aan de slag kunnen.

Meer ruimte voor uw core business 

Door een betrouwbare partner in de arm te nemen om het beheer en de beveiliging van uw data te verzorgen, maakt u meer ruimte vrij voor uw core business. Hierdoor kunt u meer tijd besteden aan dat waar u echt goed in bent. Door uw data te outsourcen kunt u er dus voor zorgen dat uw bedrijf meer klanten kan bedienen, sneller kan groeien en zich meer kan richten op het leveren van waarde. Daarnaast kunt u met de vrijgekomen tijd ook meer ruimte creëren voor innovatie en kunt u uw dienstverlening uitbreiden.

Meer expertise

Een externe partij heeft als core business het beveiligen en beheren van data. Met hun expertise kunnen ze dit beter inregelen dan een IT’er die verantwoordelijk is voor alle algemene IT-vraagstukken van uw bedrijf. Hierdoor wordt het gat tussen de in-house kennis en de vraag van uw organisatie kleiner. Gespecialiseerde datacenters waarborgen de kwaliteit van uw dataopslag en hebben bovendien de juiste certificeringen. Daarnaast zijn ze goed op de hoogte van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) en kunnen ze u goed adviseren in welke certificeringen en/of normen u zou moeten implementeren. Met zulke certificeringen laat u zien dat u op een juiste manier met informatiebeveiliging omgaat en dat wekt vertrouwen bij nieuwe en bestaande klanten.

Vragen? 

Interconnect is de datacenter- en cloudspecialist, waarbij duurzame relaties met klanten, leveranciers en medewerkers centraal staan. Als betrouwbare partij begeleiden wij uw bedrijf volledig bij de migratie en het outsourcen van uw data. 

Heeft u een vraag hierover of wilt u met ons in contact komen? Neem dan nu contact met ons op via tel. 073 88 000 00. Of stuur een e-mail naar sales@interconnect.nl