Het verhaal van Drie-O Automatisering

Drie-O Automatisering

Vestigingsplaats: Sint-Oedenrode, Noord-Brabant

Aantal medewerkers: 12

Branche: ICT-dienstverlener

Dienst van Interconnect: Colocatie

Drie-O is dé regionale partner voor MKB-organisaties en basisscholen als het gaat om ICT. Van het aanleggen van netwerken en systeembeheer tot cloudtelefonie, Office 365 en security-awareness trainingen. Drie-O zorgt voor optimalisatie én beleving van ICT. De kernwaarden die daarbij gehanteerd worden? Open, eerlijk, respect en plezier!

Mark Wijgergangs, oprichter en directeur van Drie-O Automatisering

Mark Wijgergangs werkte van 1990 tot 1996 als medewerker automatisering bij Rabobank Nederland. In die jaren nam ICT een enorme vlucht. En Mark merkte dat meer en meer bedrijven op zoek waren naar een kundige en betrouwbare partner op het gebied van automatisering. In september 1996 begon Mark voor zichzelf en richtte hij – destijds nog samen met een partner – Drie-O Automatisering op.

In de kinderschoenen

“Een mooie tijd waarin de ontwikkelingen elkaar pijlsnel opvolgden,” herinnert Mark zich. “Destijds was 2% van de Nederlandse bedrijven een ICT-bedrijf. Dit vakgebied stond echt nog in de kinderschoenen. Dat is nu wel anders!” Ook bij Drie-O stond de tijd niet stil. “Klopt,” beaamt Mark. “De drie o’s uit de beginjaren: onderhoud, ontwikkeling en ondersteuning, hebben inmiddels plaatsgemaakt voor de hoofdletter O van Ontzorgen. Dat doen we voor het MKB op het gebied van hard- en software, internetdiensten, bereikbaarheid, beveiliging. En alles wat met ICT en automatisering te maken heeft.”

Partnership met Interconnect

In 2000 zocht Mark een bedrijf dat domeinnaamregistraties deed en websites en e-mail kon hosten. “Na een aantal gesprekken hebben we voor Interconnect gekozen,” vertelt Mark. “Voor onze klanten is het belangrijk dat wij betrouwbare partners kiezen waarmee we snel kunnen schakelen.” Drie-O en Interconnect gingen een partnership aan en maakten allebei een forse groei door. Interconnect ontwikkelde zich als Internet Service Provider met eigen datacenters. Drie-O breidde zijn partnerdiensten bij Interconnect uit van domeinregistratie naar colocatie.

Colocatie en rackspace

“Zo’n 50 klanten maken via Drie-O gebruik van de diensten van Interconnect,” vertelt Mark. “Dat komt neer op meer dan 3.000 gebruikers. Wat colocatie betreft gaat het in de meeste gevallen om serverruimte, private cloudoplossingen, hybride cloudoplossingen en businessapplicaties. Waarop niet alleen onze klanten zelf, maar ook klanten van onze klanten kunnen inloggen. We maken gebruik van Hyper-V, een uitermate stabiel virtualisatieplatform waarmee je snel kunt schalen. Dit zorgt ook voor een efficiënter gebruik van de hardware.”

Innovatieve dienstverlening

Drie-O is de eerste partner van Interconnect, die de nieuwe dienstverlening Smart Hands gaat inzetten. “Met Smart Hands gaan we onze klanten nog verder ontzorgen dan we al deden,” vertelt Marchel Prins, Business Development Manager bij Interconnect, enthousiast. “Deze innovatieve dienstverlening bestaat uit verschillende onderdelen, namelijk Rack & Stack, Remote Support en Migratie Services. We gaan onze klanten dus werk uithanden nemen door nieuwe storagesystemen en/of servers te plaatsen, in te richten en te onderhouden en ondersteuning bij migratietrajecten.”

Samen kom je verder

“Interconnect is – net als wij – altijd bezig met nadenken over hoe ze hun klanten nog beter kunnen bedienen,” aldus Mark. “Daarin zitten we volledig op één lijn en dat maakt onze samenwerking ook zo prettig. Alleen ga je sneller, samen kom je verder en Drie-O en Interconnect gaan samen nog heel ver komen!”