Cadblanche versnelt processen dankzij de cloudoplossing van Interconnect

Cadblanche

Vestigingsplaats: Rosmalen, Noord-Brabant

Branche: Produceren, ontwikkelen en uitgeven van software

Dienst van Interconnect: Cloud

Voor CADBlanche en Wagemaker telt maar één ding: "Het moet in één keer goed zijn"

Beide bedrijven begonnen kleinschalig in een garage in een Brabantse stad. Beiden begonnen als familiebedrijf en zijn het nog steeds. En beiden groeiden – vanuit het idee, dat het in één keer goed moet – uit tot voorlopers in hun sectoren. En dat zijn nog niet eens de enige overeenkomsten tussen ingenieursbureau Wagemaker en Interconnect. Want ook korte lijnen, een sterke klantgerichtheid en krachtig innovatief vermogen zijn kenmerken van beide bedrijven.

“Onze samenwerking met Interconnect gaat al terug naar de jaren negentig, toen we een fax van hen kregen met de suggestie om het domein wagemaker.nl vast te leggen”, zegt Jan Vereijken, die zich bij Wagemaker richt op softwareontwikkeling en van daaruit nauw betrokken is bij Wagemakers dochteronderneming CADblanche. Na deze eerste kennismaking en commerciële samenwerking groeiden beide bedrijven sterk en groeide de technologie mee.

Expertise in prefab beton

“Wagemaker is een technisch gespecialiseerd ingenieurs- en adviesbureau voor infrastructuur van alle tijden. In een notendop zijn we een klassiek ingenieursbureau waar we alles weten van constructies en elke dag bezig zijn met staal en beton”, zegt Vereijken. “Onze opdrachtgevers zijn bouwers en opdrachtgevers in de civiele sector die ons benaderen voor advieswerkzaamheden, uiteenlopende engineering of om bijvoorbeeld toe te zien op de uitvoering. Door onze jarenlange ervaring op dit gebied is er veel expertise opgebouwd op het gebied van engineering, productie en uitvoering. Deze kennis hebben we gebundeld met onze passie voor innovatie en kennis van software in dochteronderneming CADblanche.”

Bouwprocessen versnellen

CADblanche ontwikkelt software voor de bouwsector, die het calculatie- en ontwerpproces versnelt en rechtstreekse aansturing van productie mogelijk maakt. De software zorgt ervoor dat het repetitieve werk geautomatiseerd verloopt met behulp van o.a. slimme algoritmes. Dat leidt simpel vertaald tot reductie van faalkosten en meer efficiëntie dankzij een optimalere personeelsinzet. Vereijken: “We zijn met CADblanche actief in de gehele bouwsector. Zo gebruikt een klant onze software om uiteindelijk robots te voorzien van data, zodat ze stenen in het juiste metserwerkverband op een gevel kunnen verlijmen. Een andere klant configureert geautomatiseerd rioolputten en onze algoritmes worden bijvoorbeeld ook gebruikt om isolatieplaten vol automatisch op maat aan te leveren. ”

Virtual Private Cloud

Om klanten maximaal te kunnen laten profiteren van de CADblanche softwaretools koos Wagemaker voor een Virtual Private Cloud-omgeving (VPC) bij Interconnect. Vereijken: “Wij zijn sinds de jaren negentig, toen we onze domeinnaam bij Interconnect lieten vastleggen, meegegroeid met alle dienstverlening. Van internet en e-mail naar colocatie voor onze eigen servers en nu een solide private cloudomgeving. De belangrijkste redenen voor de keus voor een VPC waren stabiliteit, de expertise van Interconnect, schaalbaarheid en beheer. Wat betreft stabiliteit: met een VPC hebben we geen omkijken meer naar voeding, connectiviteit en performance. We kunnen rekenen op beschikbaarheid zonder ons er zelf zorgen over te moeten maken. Verder staat de expertise van Interconnect buiten kijf. Net als bij Wagemaker en CADblanche geldt bij Interconnect: we gaan met iets aan de slag als we er zeker van zijn, dat het 100% goed is. Verder is een VPC optimaal schaalbaar. Als we merken dat er extra capaciteit nodig is, kan dat direct bijgeschakeld worden. Tot slot is er voor ons geen beheerlast van het platform. We hoeven geen specifieke virtualisatiekennis op te bouwen. Dat laten we aan Interconnect over.”

Toekomst

Vereijken wijst daarnaast op de korte lijnen en het directe contact met de specialisten bij Interconnect. “Dat is bij de grote, wereldwijde cloudspelers uitgesloten. Toen we enkele jaren geleden onze eerste servers in het datacenter van Interconnect onderbrachten, speelde nog mee dat we dicht bij elkaar in de buurt zaten. Dat is nu op zich minder belangrijk, maar de persoonlijke en directe aanpak van Interconnect blijft voor ons heel belangrijk.” Kijkend naar de toekomst, noemt Vereijken de wens van CADblanche om meer te doen met containers op basis van Kubernetes. “We gaan een nieuw softwareconcept uitrollen waar flexibele capaciteit een belangrijkere rol speelt. Daar passen containers bij. Op termijn gaan we samen met Interconnect naar de kansen en mogelijkheden kijken. Zo blijven we met elkaar doorgroeien als het gaat om innovaties en nieuwe technologieën.”

Logo Cadblanche