Object storage biedt een online cloud-opslagsysteem. De grote voordelen hiervan zijn de schaalbaarheid, duurzaamheid en hoge beschikbaarheid. Uw opslagruimte kan dus onbeperkt groeien, terwijl data snel en eenvoudig toegankelijk blijft. Benieuwd of object storage voor uw organisatie gebruikt kan worden? Ontdek de populairste use cases!

Opslag voor ongestructureerde data

Object storage is geschikt voor de opslag voor ongestructureerde data, zoals muziek, mediabestanden of tekstdocumenten. Ieder datatype dat geen duidelijke hiërarchie heeft, geen metadata (bijv. datum van schrijven, auteur, aantal pagina’s etc.) bevat en niet snel gewijzigd zal worden, is geschikt voor object storage. Denk bijvoorbeeld eens aan Netflix en Spotify. Deze grote organisaties gebruiken object storage voor hun mediabestanden.

Backup en herstel

Het is ook geschikt voor backup en herstel van bedrijfskritische workloads en applicaties. Tegenwoordig verwachten consumenten en bedrijven dat applicaties continu werken en actief zijn. De veerkrachtige aard van object storage en de lage kosten die gepaard gaan met deze dienst, zorgen ervoor dat dit type opslag veel gebruikt wordt door bedrijven om hun bedrijfscontinuïteit te waarborgen.

Data archivering

Object storage is ook prima voor het archiveren van data voor een langere periode. Met name in de financiële dienstverlening en in de gezondheidszorg eisen klanten vaak om data een x aantal jaar te bewaren. Dit betekent dat deze gegevens dus lang blijven staan zonder dat daar iets aan gemanipuleerd wordt. Object storage is dan een kosteneffectieve oplossing.

Cloud native toepassingen

Om de time-to-market te versnellen bij bijvoorbeeld softwareontwikkeling is een dataopslagmethode nodig die extreem schaalbaar is en waarbij de kosten niet uit de pan rijzen. Deze zogenaamde cloud native toepassingen zijn ook prima voor object storage.

Data lake voor analyse

Een ‘data lake’ is een gecentraliseerde opslagplaats die is ontworpen om grote hoeveelheden gestructureerde, semigestructureerde en ongestructureerde data op te slaan, te verwerken en te beveiligen.

Object storage is namelijk een geweldige oplossing voor het opslaan van alle soorten data, waarbij bedrijven gegevens kunnen dumpen voordat ze worden verwerkt en geanalyseerd om kritische inzichten mogelijk te maken. Dus bent u een data scientist, een business analyst, of een data developer? Dan is deze opslagmethode waarschijnlijk erg interessant!

Wilt u meer weten?

Meer weten over object storage of de toepassingen hiervan binnen uw bedrijfsvoering? Neem dan vrijblijvend contact op met één van onze experts via sales@interconnect.nl.