Nieuw Data & Cloud Center Interconnect

Data en Cloudcenter Interconnect

Het is een absolute eyecatcher: het nieuwe kantoor van Interconnect. Aan de A2 op industrieterrein “de Brand” in ’s-Hertogenbosch openden we eind augustus ons nieuwe hoofdkantoor. Een nieuw hoofdstuk voor de organisatie, maar bovenal een nieuw hoofdstuk voor de klanten van Interconnect.

Het Data & Cloud Center, met een oppervlakte van zo’n 2.000m2, voldoet aan de modernste eisen en technieken. “Interconnect staat voor een hoge kwaliteitsnorm. Na 15 jaar waren de installaties in het vorige datacenter end-of-life. Door het nieuwe duurzame hoofdkantoor en Data & Cloud Center in gebruik te nemen, zijn we in staat onze klanten – net als in Eindhoven – een Tier 3+ datacenter te bieden. Volgens de normen van morgen. Het datacenter is zo opgebouwd, dat we voorbereid zijn om in de toekomst uitkoppeling van restwarmte te realiseren. Dat stelt ons in staat om bijvoorbeeld bedrijven te voorzien van warmte”, stelt Maartje van Alem, Business Unit Manager Datacenter & Connectivity bij Interconnect.

Moderner en net iets anders

Interconnect volgt met het nieuwe datacenter in Den Bosch dezelfde commerciële lijn als die voor het datacenter in Eindhoven geldt. Maartje van Alem: “In het nieuwe datacenter in ’s-Hertogenbosch richten we ons, net als in Eindhoven, op klanten met kritische IT-omgevingen. Dat is een commerciële beslissing. Ook merken we dat we beter in staat zijn om dit type klant goed te servicen. Veelal ligt de basis hiervoor bij de complexiteit van IT-omgeving van de klant, maar ook de mate waarin een klant afhankelijk is van zijn IT-omgeving. Daar zit onze toegevoegde waarde. We monitoren de datacenters en ook de glasvezelverbindingen 24/7. We zijn ook 24/7 bereikbaar en met onze consultants en engineers staat er een blok aan gecertificeerde kennis klaar voor de klanten. Dat betekent niet alleen dat de betrouwbaarheid is gegarandeerd, maar we denken ook graag mee om de IT-omgeving van onze klanten toekomstbestendig te houden.”

Twin Datacenter met DC Eindhoven voor extra betrouwbaarheid

Het nieuwe pand is net als het datacenter in Eindhoven een Tier3+ datacenter. Door redundant, geografisch gescheiden glasvezelverbindingen die beiden datacenter aan elkaar koppelen, is het mogelijk om een Twin Datacenter setup op Tier3+ niveau te realiseren. “Betrouwbaarheid van onze dienstverlening is een van onze meest voorname kernwaarden. Door het nieuwe state-of-the-art datacenter geven we die betrouwbaarheid dus nog meer inhoud”, zegt Maartje van Alem.

Meer gemak met Smart Hands

Tot slot zijn we in staat om onze klanten te voorzien van Smart Hands. “Daarmee proberen we onze klanten extra gemak te bieden. Dat betekent dat je niet meer in de auto hoeft te stappen om een kabel te vervangen. Dat doen we voor onze klanten”. Ook bij grotere vraagstukken biedt Interconnect uitkomst. “Bij grotere migraties, denk aan migraties van serverruimtes bij klantlocaties naar het datacenter, zijn de Migratie Services veelgebruikt. We werken nauw samen met gespecialiseerde partijen. Daarmee bieden we een fullservice ondersteuning tijdens de migratie. Van inspectie tot de daadwerkelijke migratie van de hardware”, aldus Maartje van Alem.

Kijkje nemen?

Vanaf april organiseren wij rondleidingen in het nieuwe datacenter. Meldt u nu aan voor een private tour via onderstaand formulier.

Aanmelding Private Tour