Digitalisering in de gezondheidszorg heeft een enorme vlucht genomen. Op alle plekken in ziekenhuizen en andere zorginstellingen is snelle, veilige en betrouwbare informatie-uitwisseling een eerste vereiste geworden. Daar komt bij dat de regels op het gebied van veiligheid en privacy steeds strenger worden. Zo wil de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) dat ziekenhuizen hun informatiesystemen zo snel mogelijk op orde brengen om de kans op storingen te verkleinen. De instellingen moeten in 2023 voldoen aan NEN 7510. Dat zorgt voor de nodige uitdagingen.

Snelle, veilige en betrouwbare informatie-uitwisseling binnen zorginstellingen begint bij een solide IT-basis. Interconnect biedt die basis met een breed pakket van diensten op het gebied van cloud, connectiviteit, datacenter en security. 

Optimale veiligheid van patiëntgegevens

Binnen de zorg wordt veel privacygevoelige data verwerkt. Denk aan het elektronisch patiënten- (EPD) en het elektronisch cliëntendossier (ECD). Cybercriminelen weten dit en daarom zijn deze gegevens en systemen steeds vaker doelwit van hackers. Optimale veiligheid van data begint met het inrichten van een solide IT-infrastructuur. Onze specialisten helpen u bij het maken van de juiste keuzes.

Datasoevereiniteit gewaarborgd

Om te voldoen aan de wet- en regelgeving wat betreft privacy wilt u als organisatie weten waar gegevens opgeslagen staan en welke entiteiten er toegang toe hebben. Bij Interconnect bent u er zeker van dat alle data in Nederland is én blijft opgeslagen. Zo bent u altijd compliant.

Voor ons staat datasoevereiniteit hoog op de agenda. Daarom ondersteunen wij Gaia-X, een Europees initiatief om een federatieve data- en cloudinfrastructuur te ontwikkelen die AVG-proof is.

Minder complexiteit

Door een slimmere inzet van IT kunt u meer doen met minder medewerkers. Dat zal ook moeten nu de krapte op de arbeidsmarkt blijf toenemen. Slimmere IT kan echter ook zorgen voor meer complexiteit van uw infrastructuur. Dat is te vermijden door samen te werken met een partner die voorziet in schaalbare oplossingen voor de toekomst. Wij nemen u graag het nodige werk uit handen zodat u zich kunt focussen op de kernactiviteiten van uw organisatie. Want uiteindelijk draait het natuurlijk maar om één ding: optimale patiëntenzorg en medewerkers die voldoening halen uit hun werk. 

Onze kernpunten:

 • Alle klantdata wordt gehost in de eigen Tier 3-datacenters in Eindhoven en ’s-Hertogenbosch.
 • Interconnect biedt een continuïteitsgarantie en opereert volledig onafhankelijk van derden.
 • We bieden 24 uur per dag support door eigen gecertificeerde medewerkers. U krijgt direct iemand aan de lijn.
 • Wij fungeren als kennispartner en nemen u mee in het gehele traject.
 • Alle data blijft gegarandeerd in Nederland en voldoet aan alle AVG-wetgeving.
 • Wij werken op basis van verschillende certificeringen, waaronder:
  o ISAE 3000/ SOC 2 type 2 (de internationale standaard voor beveiliging)
  o ISO 9001 (kwaliteitsmanagement)
  o ISO 14001 (milieumanagement)
  o ISO 27001 (informatiebeveiliging)
  o NEN7510 (Informatiebeveiliging in de zorg)

Meer weten? Bel 073 – 88 000 00 of e-mail naar info@interconnect.nl.