Interconnect is specialist in Cloud-, datacenteroplossingen en aanvullende diensten en opgenomen in de top tien van IaaS-leveranciers in Nederland. Interconnect is in deze ranglijst de enige puur Nederlandse speler.

Met een sterke focus op private IaaS, inclusief alle security en connectiviteit, zijn we de professionele businesspartner voor bedrijven en organisaties die zoeken naar een betrouwbaar fundament voor hun kritieke IT-infrastructuur. We beschikken over eigen datacenters in Den Bosch en Eindhoven met een eigen glasvezelnetwerk in beide regio’s.

Naast hoogwaardige technologie voorzien we in diepe en brede technische kennis en expertise en helpen we klanten als Trusted Advisor om de juiste oplossing te koppelen aan hun marktvraag. Zo helpen we klanten hun innovatievermogen te versterken.

Geschiedenis

In 1995 werd Interconnect door de broers Rob en Jeroen Stevens opgericht. Onder hun leiding is Interconnect uitgegroeid tot een professionele organisatie met meer dan 80 medewerkers. Het hoofdkantoor van Interconnect is gevestigd in ‘s-Hertogenbosch. Sinds 2006 is daar ook het eerste datacenter gevestigd. In 2011 is het tweede datacenter van Interconnect geopend in Eindhoven. Nog altijd vormen Rob en Jeroen de directie van Interconnect.

Omdat wij onafhankelijk van derden opereren, zijn we in staat om altijd de strategische keuzes te maken die bijdragen aan de kwaliteit van onze diensten. Zo kunnen wij de continuïteit van onze diensten waarborgen. Het netwerk en de dienstverlening van Interconnect zijn door diverse instanties op het hoogste niveau gecertificeerd. Met 25 jaar ervaring kunnen wij uw organisatie als geen ander ondersteunen bij IT vraagstukken.

 

Internet en alle toepassingen hiervan maken een steeds groter deel uit van het maatschappelijk leven. Zowel in het privé- als in het publieke domein is bijna geen activiteit meer denkbaar die niet direct of indirect door internet wordt gefaciliteerd. Hiermee gaat een grote hoeveelheid data gepaard die hard groeit en die alleen nog maar verder zal toenemen.

Door deze ontwikkelingen is de beschikbaarheid en integriteit van data van cruciaal belang, immers uitval van data kan leiden tot een behoorlijke maatschappelijke impact. Dit betekent dat de infrastructuren die deze data transporteren en opslaan te allen tijde beschikbaar moeten zijn en zijn beveiligd tegen ongeautoriseerd gebruik of verlies van gegevens.

Interconnect gelooft dat alleen een robuuste en veerkrachtige IT-infrastructuur aan deze eisen kan voldoen. Daarvoor zijn kennis, innovatievermogen en stabiliteit de belangrijkste succesfactoren. Kennis in de vorm van een Trusted Advisor om de juiste oplossing te koppelen aan de marktvraag, innovatievermogen om ook in de toekomst aan deze vraag te blijven voldoen in veranderende omstandigheden en stabiliteit door een zeer gericht investeringsbeleid in combinatie met een sterke financiële positie.

Interconnect is lid van:


 

 

 

Interconnect is aangesloten bij de Dutch Hosting Provider Association (DHPA). De stichting DHPA is een samenwerking van marktleidende hosting- en cloudproviders die met het hanteren van kernwaarden zoals professionaliteit, kwaliteit en transparantie, gezamenlijk hun bijdrage willen leveren aan het vertrouwen in de online industrie. Interconnect heeft zich verbonden aan de gedragscode van de DHPA.

In 2015 is de Dutch Datacenter Association opgericht door onder andere Interconnect. Sinds 2019 zit directeur Rob Stevens ook in het bestuur hiervan. De DDA verbindt de marktleidende datacenters in Nederland, treedt op als woordvoerder namens de branche, bevordert best practices en het onderwijs. Interconnect onderschrijft de gedragscode van de DDA.