Om een beter beeld te krijgen van de digitale infrastructuur en de rol die datacenters daarin spelen, organiseerde brancheorganisatie Dutch Data Center Association (DDA) ook dit jaar weer een Nationale Datacenter Dag. Deze dag vond plaats op dinsdag 9 november met als thema ‘De nieuwe economie is digitaal, duurzaam en met gezonde groei’.

Het belang van datacenters

Digitalisering speelt een rol in vrijwel alle ontwikkelingen en uitdagingen in de wereld. De coronacrisis is daar een beeldend voorbeeld van. In Nederland verliep de overgang naar digitaal werken en leren vrijwel probleemloos dankzij de kwaliteit van de digitale infrastructuur. Vanwege de digitalisering, produceren we steeds meer data. Denk maar eens aan het bijwonen van een online vergadering via MS Teams, het doen van een betaling via internetbankieren, het versturen van een e-mail of het uploaden van een document naar de cloud. Voor het gebruik van deze online diensten zijn datacenters nodig die zorgen voor onze digitale IT-infrastructuur. Maar wat gebeurt er nou precies in een datacenter?

Nationale Datacenter Dag 2021

Om zakelijke bezoekers een beter beeld te geven van wat er in een datacenter gebeurt, konden zij onze vestiging in Eindhoven bezoeken. Na een welkomstwoord van Business Unit Manager Maartje van Alem, verzorgde Bob Dielis (Business Development Manager) een presentatie. Hij gaf daarin uitleg over wie we zijn en wat we doen als Interconnect. Het ochtendprogramma werd afgesloten met een uitgebreide rondleiding door ons datacenter. In de middag ontvingen we studenten en docenten van Fontys Hogeschool. Zij werkten deze dag aan een hackathon casus die te maken had met de positie van datacenters in de Nederlandse samenleving. Kortom, we kijken terug op een geslaagde dag!