Ratho logoAl tien jaar levert Ratho ICT oplossingen op maat. Waar het ooit begon met twee man onder de naam van Ratho Educatief VOF, leidt Thomas Schepers nu een negenkoppige organisatie onder de naam Ratho B.V. in Eindhoven. Van oorsprong dienstverlener aan onderwijs en besturen, maar tegenwoordig ook bediener van zakelijke opdrachtgevers.

Rob Stevens, directeur van Interconnect Services, is partner van Ratho. Interconnect heeft zelf een twintig jaar jubileum te vieren. Samen blikken ze terug op een stormachtige, nimmer stilstaande branche.

Rob vroeg Thomas naar zijn ervaring. “Ondernemers gaan uit van hun eigen kracht en proberen altijd het maximale uit zichzelf en hun omgeving en collega’s te halen.” Het verschil tussen nu en toen kunnen beide ondernemers beamen. Je moet een hoop loslaten om te kunnen groeien. Thomas probeert nog één dag per week uitvoerend werk te doen, buiten zijn financiële en commerciële verantwoordelijkheden. De kracht van zijn organisatie zit in het leveren van maatwerk. “ICT heeft in huidige organisaties namelijk geen leidende, maar een ondersteunende rol.” Aldus Thomas, “ Onze dienstverlening moet worden gezien als een virtual CIO. Wij kunnen op afstand de ICT van een bedrijf organiseren.”

Rob beaamt deze veranderende afhankelijkheid. “Vroeger kon er best wel eens een kleine storing zijn, dat het werd nooit ervaren als probleem. Tegenwoordig is de afhankelijkheid van de ICT dusdanig groot, dat bijvoorbeeld een Twin datacenter constructie als ‘gewoon’ wordt ervaren. Betrouwbaarheid is de cruciale aorta van je dienstverlening.”, aldus Rob Stevens. “Deze eigenschap verbindt Ratho en Interconnect als geen ander.”

Thomas ziet de toekomst van Ratho zeer zonnig in. Hij is trots op zijn team dat ICT kan uitleggen, in plaats van alleen ‘maken’. “De komende jaren richten wij ons op de bewustwording van ICT. Het inzicht naar afhankelijkheid is er al, nu moet men er alleen nog naar acteren.”, aldus Thomas Schepers.