Matthijs Cuppen van de marketingafdeling van Interconnect heeft Henri van Zandbeek, Business Unit Manager bij Spie, geïnterviewd over de werkzaamheden die zij momenteel uitvoeren voor de nieuwbouw van Interconnect in ’s-Hertogenbosch. Voor het nieuwe hoofdkantoor en datacenter van Interconnect werken we opnieuw samen met Spie.

Bekijk het interview op YouTube via: https://youtu.be/3Ac61_plwD8

Hieronder vindt u de uitwerking van het interview.

Hoi, Ik ben Matthijs Cuppen van Interconnect en ik sta hier bij de nieuwbouw van het datacenter van Interconnect in Den Bosch. Bij mij staat Henri van Zandbeek van Spie. Jullie zijn bezig met een aantal mooie werkzaamheden voor ons. We willen het graag even met jullie doornemen.

Ja, we zijn hier een aantal handholes* aan het plaatsen eigenlijk. Dit zijn de voorbereidende werkzaamheden voor de nieuwe glasvezelverbinding. De oude verbindingen van het huidige datacenter van Interconnect (wat nu 100 meter verder op staat) moeten op een gegeven moment omgezet worden naar het nieuwe state-of-the-art datacenter. De kabels die nu binnenkomen in het oude datacenter, moeten straks in het nieuwe datacenter komen. Die voorbereidende werkzaamheden zijn we nu aan het uitvoeren. Zodat alles straks snel en soepel, zonder verstoringen/ onderbrekingen zal verlopen.

*Een man- of handhole is een kunststof lasput van een halve meter bij een meter waar één of meerdere HDPE-buizen op uit komen.

En, wat maakt het zo bijzonder?

Over deze glasvezelverbinding kunnen straks enorme hoeveelheden data met gigantisch hoge snelheden verstuurd worden. Interconnect heeft een eigen glasvezel- netwerk van ruim 300 kilometer. Deze glasvezel- verbindingen zorgen er voor dat iedere klant een rechtstreekse verbinding met het datacenter heeft en op die manier ongestoord gebruik kan maken van de aangeboden diensten.

En als we inzoomen op het partnership tussen Spie en Interconnect?

Ja, dan moeten we heel ver terug. Ruim 25 jaar geleden, toen Rob en Jeroen begonnen met hun bedrijf zijn we gestart met de samenwerking. Wij beheren de glasvezel- netwerken voor Interconnect. Dat betekent dat als er bijv. door graafwerkzaamheden een storing wordt veroorzaakt dat wij ervoor zorgen dat deze zo snel mogelijk wordt opgelost. Maar liever proberen we een storing aan de voorkant te voorkomen, door bijvoorbeeld de graafmeldingen die binnenkomen zorgvuldig te beantwoorden. Op jaarbasis zijn dit ongeveer 3.600 graafmelding*, die wij namens Interconnect beantwoorden. En indien nodig gaan we vervolgens ter plaatse om aanwijzingen te geven waar de glasvezelkabel gesitueerd is, alles om te voorkomen dat er kabels beschadigd worden. Mocht er dan onverhoopt toch een kabel of leiding geraakt worden, dan hebben we met elkaar afspraken gemaakt om deze zo snel mogelijk te repareren.

*Als iemand met een graafmachine gaat graven, bijvoorbeeld voor het aanleggen van nutsvoorzieningen of het aanleggen van een tuin, is men verplicht om een graafmelding te doen, ter voorkoming van graafschades aan kabels en leidingen onder de grond.

Okay, dank je wel Henri voor jouw toelichting op de werkzaamheden van Spie bij de nieuwbouw van het datacenter van Interconnect.

Spie en Interconnect werkzaamheden Spie glasvezel Interconnect