Interconnect Cloud is de IT-basis waarop onze klanten hun dienstverlening ontwikkelen. Deze Cloud moet uitblinken in betrouwbaarheid en performance. We leven namelijk in een ‘always-on’ wereld. We spraken William van Tienen – Technisch Product manager bij Interconnect – over het belang van Cloud Director. ‘Met dit platform hebben we een solide oplossing in handen voor het beheren van verschillende virtuele workloads.’

William van Tienen begint enthousiast te vertellen. “In mijn functie als Technisch Product manager maak ik deel uit van het Research & Development team van Interconnect. Het is mijn taak om de technische mogelijkheden te onderzoeken voor het uitbreiden van bestaande dienstverlening of voor het ontwikkelen van nieuwe diensten.“

 

OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN NIEUWE ONTWIKKELINGEN

“Om dit zo goed mogelijk te doen, is het van belang dat ik op de hoogte blijf van de ontwikkelingen bij de verschillende leveranciers. Bijvoorbeeld door regulier gesprekken met hen te voeren en hierbij ook aan te geven welke behoeften Interconnect en zijn klanten hebben, zodat zij hiermee aan de slag kunnen gaan. Verder blijf ik ook op de hoogte door middel van het volgen van webinars, (zelf-)studie of het bezoeken van fora en congressen.”

“Maar alleen op de hoogte blijven van de technische mogelijkheden is niet voldoende. We moeten ook goed blijven kijken naar welke behoeften er zijn bij onze klanten en de rest van de markt. We kunnen namelijk nog zo’n mooie dienst ontwikkelen, als er geen behoefte aan blijkt te zijn dan heeft niemand er iets aan. Deze informatie krijg ik wanneer ik gesprekken heb met klanten, maar krijg ik ook van collega’s van andere afdelingen, zoals marketing, support en sales. Het voornaamste doel hierbij is om in de (toekomstige) behoeften van onze klanten te kunnen blijven voorzien met diensten die hierop aansluiten.”

 

WERKEN MET DE NIEUWSTE TECHNIEKEN

“Wat ik leuk vind aan mijn werk is, dat ik veel met nieuwe technieken mag werken. En al vroeg op de hoogte ben van nieuwe mogelijkheden die beschikbaar komen.” Dat zijn zaken die William prettig vindt in zijn werk.

William gaat verder: “Bij een aantal belangrijke leveranciers maken we deel uit van het bèta-programma. We krijgen dan al in een vroeg stadium de beschikking over nieuwe versies van software, voordat deze beschikbaar komt voor het grote publiek. We testen deze software dan in onze lab-omgeving om te zien welke nieuwe mogelijkheden er zijn en hoe we deze optimaal kunnen benutten. Tijdens het testen lopen we dan ook regelmatig tegen bugs aan die we dan melden bij de betreffende leverancier. Zodat deze niet in het definitieve eindproduct terecht komen. Op deze manier creëer je toegevoegde waarde voor elkaar.”

 

TROTS OP HET CLOUD DIRECTOR PLATFORM

William is trots op de bijdrage, die hij heeft geleverd aan de totstandkoming van ons huidige Cloud Director platform. Het Cloud Director platform bestaat uit veel verschillende samenwerkende componenten. “Het heeft ons veel tijd en moeite gekost om ons te verdiepen in deze componenten en om hiermee tot een goed ontwerp en definitieve setup te komen. Nu ik er erop terugkijk denk ik dat we tevreden mogen zijn met het behaalde resultaat. Ik denk dat we een goede basis hebben gelegd voor toekomstige doorontwikkeling van dit platform.”

 

BIJ INTERCONNECT WERKEN VEEL MENSEN MET KENNIS EN KUNDE

William vertelt over de kracht van Interconnect. “Dit ligt vooral in de mensen, die er werken. Zij beschikken over de juiste mentaliteit en veel kennis en kunde. Bovenal zijn deze mensen goed bereikbaar voor de klant om samen tot de beste oplossingen te komen. Wat ik ook krachtig van Interconnect vind, is dat we geheel onafhankelijk zijn en dat we hierdoor onze eigen keuzes kunnen maken.”

 

ONZE CLOUDDIENSTEN BIEDEN EEN SOLIDE BASIS

“De clouddiensten die wij bieden, moeten uitblinken in betrouwbaarheid en ook een goede performance kunnen bieden”, vult William aan. “Voor onze klanten zijn wij vaak de solide basis/ infrastructuur, waarop zij hun eigen diensten aanbieden. Als deze basis niet goed is, dan zal dit zeker impact hebben op de diensten die onze klanten aanbieden. Zoals eerder genoemd speelt de toegankelijkheid van Interconnect als organisatie hierbij ook een belangrijke rol. Klanten kunnen ons bellen of e-mailen met een vraag of probleem, waarbij we altijd samen op zoek gaan naar de beste oplossing.”

 

WIJ GELOVEN IN MULTI-CLOUD

Afgelopen jaar hebben we Cloud Director geïntroduceerd als ons nieuwe cloudplatform. William vertelt graag over de voordelen hiervan. “Met dit platform hebben we een solide oplossing voor het beheren van verschillende virtuele workloads. Op dit moment zijn dat alleen nog workloads die binnen de datacenters van Interconnect draaien. Maar op termijn zouden ook workloads op public clouds hiermee geïntegreerd en beheerd kunnen worden. Wij geloven namelijk in multicloud; de juiste workload op de juiste cloud. Elke cloud heeft namelijk zijn eigen voor- en nadelen. Hierbij kijken we naar performance, kosten en compliance.”

“Bij onze partner VMware zien we nu dat er een sterke focus is op de doorontwikkeling van het product Cloud Director. Dit zien we met name door het snel beschikbaar komen van nieuwe functies in nieuwe versies en de integratie hiervan met andere software. Het product krijgt hiermee meer “body” en wordt hiermee een stuk volwassener”, volgens William.

 

CLOUD DIRECTOR 

“Met de komst van nieuwe releases wordt er veel functionaliteit toegevoegd aan Cloud Director. Veel mogelijkheden zullen voor klanten direct zichtbaar zijn, maar veel ontwikkelingen vinden ook plaats ‘onder de motorkap’. Om het product geschikt te maken voor de toekomstige multicloud strategie”, besluit William.