In dit artikel gaan we dieper in op de manier waarop object storage gebruikt kan worden voor websites en webapplicaties. Hostingpartijen en managed service providers kunnen dit namelijk ideaal inzetten voor hun webhostingservices. Ontdek hieronder hoe!

Wat is object storage?

Object storage is een snelgroeiende cloud-opslagarchitectuur die veel toepassingsmogelijkheden biedt. Denk aan dataopslag voor websites, het beheren van ongestructureerde data en databeheer van IoT-apparaten. Het wordt vaak gebruikt om grote hoeveelheden data op te slaan en snel te verwerken. Benieuwd naar meer use cases? Eerder hebben we hier een interessant artikel over geschreven, die u hier kunt bekijken.

Betere prestaties en schaalbaarheid

Eén van de belangrijkste toepassingsmogelijkheden van object storage voor websites is het opslaan en beheren van mediabestanden, zoals afbeeldingen, video’s en audio. In plaats van deze bestanden op dezelfde server als de website op te slaan, kunnen ze worden opgeslagen in een extern object storage platform. Hierdoor wordt de prestatie en de schaalbaarheid van de website verbeterd, omdat er minder verkeer op de primaire server hoeft plaats te vinden.

Backups van websites veilig en kostenefficiënt opslaan

Naast de prestatie en schaalbaarheid van uw website kan object storage ook gebruikt worden om backups in op slaan en te beheren. Object storage is in vergelijking met andere manieren van dataopslag, zoals traditionele NAS of SAN-oplossingen, kosteneffectiever. Dit maakt het voor veel organisaties haalbaar om grote hoeveelheden gegevens op te slaan en te beheren, zonder dat dit een te hoge kostenpost is. Ook veiligheid is hierbij een belangrijk aspect. Deze manier van dataopslag is ontworpen om gegevens op meerdere locaties op te slaan en is daardoor redundant. Dit betekent dat gegevens niet verloren gaan als er iets misgaat met één van de opslaglocaties.

Laadtijd van uw website verbeteren

Een andere toepassingsmogelijkheid van object storage voor websites is het verbeteren van de laadtijd van de website. Object storage-platformen zijn ontworpen om snel en efficiënt grote hoeveelheden data op te slaan en te verwerken, waardoor websites sneller en responsiever worden voor de gebruikers ervan.

Als u op zoek bent naar manieren om de prestaties en de schaalbaarheid van de websites van uw eindklanten te verbeteren, kunt u overwegen om object storage te gebruiken. Laat het ons weten als u hulp nodig heeft bij het gebruiken van object storage voor uw organisatie. Wij zullen u door middel van onze experts begeleiden in dit proces.