De IT-sector is niet enkel van vitaal belang voor de digitale groei van Nederland. Het legt ook het digitale fundament onder onze maatschappij. Bedrijven moeten daarbij blindelings vertrouwen en terug kunnen vallen op dit fundament. Dat is niet iets nieuws. Maar de waarde hiervan wordt door de actualiteit des te duidelijker en zichtbaarder. We vroegen Govert Vos, Datacenter Engineer en Certified Data Centre Professional (CDCP), wat hij doet bij Interconnect en wat de grote kracht van Interconnect is.

Govert vertelt: “Ik ben Datacenter Engineer (DCE’er) bij Interconnect. Dit betekent dat ik o.a. verantwoordelijk ben voor de bedrijfskritische processen van het datacenter. Wij spelen namelijk een rol in het beheren en onderhouden van het complexe geheel van stroomvoorzieningen in een datacenter, zoals noodstroomaggregaten (NSA), Uninterruptible Power Supply (UPS) en stroomvoorzieningen voor klanten. Ook koelinstallaties vallen onder onze verantwoordelijkheid. Het oplossen van eventuele storingen hoort er ook bij.”

“Verder spelen wij een belangrijke rol in het aanleggen, onderhouden en het vastleggen van het fysieke netwerk tussen al die servers en switches die op zaal staan. Honderden meters koper- en glasvezelkabel worden er door ons gelegd, gemeten en gelabeld. Een DCE’er kom je overal tegen in het datacenter. Wij zijn ook vaak het eerste aanspreekpunt voor de klant.”

DE CHARME VAN DE VARIËTEIT

“De leukste en grootste uitdaging binnen het werk als DCE’er is, dat je snel moet kunnen schakelen tussen de verschillende disciplines van het vak. Ik ben bijvoorbeeld in een datacenterzaal uiterst geconcentreerd een glasvezelnetwerk aan het aanleggen en dan krijg ik een melding binnen. Deze heeft natuurlijk voorrang, samen met mijn collega’s ga ik op onderzoek uit en bedenk een oplossing. Daarna word je aangesproken door een klant met een vraag. Het is een uitdaging om tussen al deze verschillende werkzaamheden het overzicht te behouden. Dit is voor mij de charme van mijn werk.”

INTERCONNECT ALS FUNDAMENT

Govert vult aan: “Een bedrijf als Interconnect is van vitaal belang voor de digitale groei van Nederland. Wij leggen mede het digitale fundament onder onze maatschappij. Klanten moeten ons vertrouwen en terug kunnen vallen op dit betrouwbare fundament. Dat is niet iets nieuws. Maar de waarde hiervan wordt door de actualiteit des te duidelijker en zichtbaarder. En dat is wel iets waar ik trots op ben, omdat ik hier deel van uit mag maken.”

PERSOONLIJKE ONTWIKKELING

“Iets waar ik ook trots op ben, zijn de mogelijkheden voor persoonlijke groei en ontwikkelingen die ik dagelijks ervaar bij Interconnect. Ik ben ooit bij Interconnect begonnen als Datacenter Host en heb de kans gekregen en aangegrepen om door te kunnen groeien tot Datacenter Engineer. Dat is dan ook precies waar Interconnect sterk in is: oog voor professionele groei en persoonlijke ontwikkeling van de werknemers. Dat maakt me blij.”