We zijn deze keer in gesprek met Reweena Gangabisoensingh. Zij is Medewerker Risk & Compliance en wil ons graag vertellen wat haar functie inhoudt.

Reweena start enthousiast met haar verhaal: “Ik ben Medewerker Risk & Compliance binnen Interconnect. Ik houd me grotendeels bezig met het ondersteunen van de Information Security Manager, Information Security Officer en KAM-Coördinator. Hierbij assisteer ik bij het opzetten én het in stand houden van het integrale managementsysteem. Daarnaast handel ik klantvragen af en beantwoord ik vragen op het gebied van kwaliteit, informatiebeveiliging en privacy.”

Ontzettende brede en dynamische functie

“Wat ik leuk vind aan mijn functie is dat het ontzettend breed en dynamisch is. Zo ben ik gedurende de dag bezig met verschillende onderwerpen die variëren van milieu tot informatiebeveiliging. Dat brengt tegelijkertijd ook veel uitdaging met zich mee, omdat het veel denk- en uitzoekwerk is, maar dat maakt het ook een leerzame en uitdagende functie.”

Reweena vertelt graag wat zij hiervoor heeft gedaan. “Ik heb Integrale Veiligheidskunde gestudeerd met een minor in Informatiebeveiliging en Privacywetgeving. Na het afronden van mijn studie heb ik bij twee andere bedrijven gewerkt, in de marketing en bij een Nederlandse bank als CDD-analist. Ik merkte dat mijn interesse in Informatiebeveiliging en Privacywetgeving bleef groeien, om die reden heb ik uiteindelijk de stap naar Interconnect gemaakt. Ik ben daar heel blij mee, omdat ik merk dat ik (1,5 jaar na het afstuderen) mezelf eindelijk kan verdiepen/ ontwikkelen in het vakgebied waar mijn interesse ligt.”

Reweena

Veel doorgroeimogelijkheden in het familiebedrijf

“Interconnect is een groeiend bedrijf. Wat ik fijn vind aan Interconnect is dat er veel doorgroeimogelijkheden zijn en dat mijn leidinggevende actief meedenkt over mijn (toekomstige) rol binnen Interconnect. Interconnect is van oorsprong een familiebedrijf. De interne cultuur is heel familiair en informeel, daardoor is het heel erg gezellig om binnen Interconnect te werken. Het voelt veilig en vertrouwd.”, aldus Reweena.

Reweena Gangabisoensingh heeft nog een tip voor de lezers. “Geef de zoektocht naar jouw droombaan/ werkgever nooit op. Ik heb een lange tijd te horen gekregen dat ik niet genoeg specifieke kennis/ ervaring had voor functies binnen Informatiebeveiliging en Privacywetgeving. Na lang zoeken heeft Interconnect een nieuwe functie voor mij bedacht. Alle afwijzingen die ik eerder heb gekregen zijn het waard geweest, omdat ik nu bij Interconnect terecht ben gekomen.”, beëindigt Reweena haar verhaal.