We zijn deze keer in gesprek met Koen Dommisse. Hij is HR-consultant en recruiter. Koen vertelt ons graag over zijn functie en wat volgens hem de kracht van data en cloud center Interconnect is.

Koen Dommisse begint enthousiast te vertellen over zijn functie en wat deze precies inhoudt. “Het aantrekken van nieuw personeel voor Interconnect en het bijhouden en up-to-date houden van deze potentiële collega’s (kandidaten), dat is de essentie van mijn functie. Ten eerste is dit een stukje werving. Zorgen dat er op onze vacatures wordt gereageerd. Dit doe ik bijvoorbeeld met websites, zoals Indeed, of met externe partijen, zoals recruitmentbureaus.

Ten tweede bevat mijn functie ook een stukje selectie. De kandidaten met de juiste gesprekspartners laten praten en schakelen met de leidinggevende. Ook zorg ik ervoor dat dit proces vloeiend verloopt. Je wilt toch niet 2 weken wachten op een reactie vanuit een organisatie waar je gesolliciteerd hebt?”, aldus Koen.

Prettig gevoel en goede werksfeer

Koen Dommisse

“Deze functie is op zichzelf al een grote uitdaging, gezien de krapte op de arbeidsmarkt. Hoe vinden we de juiste mensen? En hoe zorgen we dat de juiste mensen ons vinden? Op welke manier geef ik het prettige gevoel en de goede werksfeer, die ik heel sterk binnen Interconnect ervaar, mee aan de kandidaten?

Dit zijn hele leuke, interessante en ook zeker enorm uitdagende onderwerpen waar ik sinds juli 2022 mee aan de slag ben gegaan!”, gaat Koen verder.

Goed luisteren

Koen vertelt graag wat hij hiervoor heeft gedaan en gaat toepassen bij Interconnect. “Van mijn 16e ~21e heb ik in ploegendienst in het magazijn gewerkt. Handen uit de mouwen, fysiek zwaar werken en ‘niet mauwen’. Daarna heb ik een sportopleiding afgerond, waar ik leerde om op een enthousiaste manier te communiceren met anderen en voor groepen te staan. En ik merkte dat mijn enthousiasme, optimisme en waardering van anderen aanstekelijk is voor de mensen om mij heen.

Mijn huidige HR-opleiding leert mij om goed te luisteren naar anderen: luisteren, samenvatten en doorvragen met een geïnteresseerde en open houding.”, vervolgt Koen zijn verhaal.

Onderlinge band tussen collega’s is heel goed

Koen werkt graag bij Interconnect vanwege de combinatie van werken en leren. En dat persoonlijke ontwikkeling centraal staat. “Het opleiden van medewerkers vind ik zeer belangrijk. Zelf volg ik namelijk ook een deeltijd hbo-opleiding in combinatie met werken bij Interconnect. Ik weet dat er veel andere collega’s zijn die ook zo’n constructie hebben. Ook vind ik de onderlinge band tussen de collega’s heel goed en hecht. En naar mijn mening passen wij met onze club heel goed bij elkaar!

“Ik vind bespreekbaarheid en behulpzaamheid binnen Interconnect echt heel sterk. Wij staan voor elkaar klaar. Heb ik het gevoel dat er grote keien op mijn weg liggen? Dan helpt een ander mij, en even heel ‘smeuïg’ gezegd geeft mij dat een veilig en welkom gevoel!” vertelt Koen.

Bekijk onze actuele vacatures op werkenbijinterconnect.nl

Als laatste heeft Koen geen tips voor onze lezers, maar wel een top! “Dankjewel voor jouw interesse in de medewerkers van Interconnect en hopelijk heb je de antwoorden gevonden waar jij benieuwd naar bent. Heb je verder nog vragen over Interconnect als werkgever? Zoek onder in de vacaturetekst mijn contactgegevens op en stuur mij een e-mail of belletje 😊.”, besluit Koen zijn verhaal.