Wij zijn deze keer in gesprek met Bram van de Burgt. Hij is Senior Network Engineer binnen onze afdeling Engineering. Hij vertelt ons graag over zijn functie en wat volgens hem de kracht van Interconnect is.

Bram begint enthousiast met zijn verhaal. “Ik ben nu 3 jaar werkzaam als Senior Network Engineer binnen het Engineering team. In het nieuwe jaar ga ik aan de slag in het nieuwe Innovation team van Interconnect. Ik werk nu al meer dan 10 jaar bij Interconnect en heb mezelf steeds verder ontwikkeld. Ik ben begonnen bij de afdeling Customer Support Team (CST) als tweedelijns Supportmedewerker. Daarna ben ik naar Engineering overgegaan als System Engineer. En heb ik diverse certificeringen van Veeam, VMware en Juniper behaald.”

Bedenken, vormgeven en bouwen

 

“Nu houd ik mij vooral bezig met diverse interessante en afwisselende projecten. Zoals het Interconnect netwerk bedenken, vormgeven en bouwen voor het nieuwe hoofdkantoor en datacenter in ’s-Hertogenbosch. Dit moet volgend jaar in het eerste kwartaal gereed zijn. Samen met de afdeling Software Development kijken we naar handige automatiseringen aangestuurd vanuit ons eigen ERP-systeem. Verder coach en stuur ik drie Netwerk Engineers aan op technisch gebied. Ik werk verder ook veel samen met de andere Engineers binnen het team, zoals het intern systeembeheer team. Samen met sales hebben we intakegesprekken met klanten om de klantvraag duidelijk te krijgen en een zo goed mogelijk oplossing te kunnen aanbieden. Tenslotte houd ik mijzelf ook bezig met uitfaseren en migratie van nieuwe systemen binnen ons eigen netwerk. Dit doe ik samen met de afdeling CST”, vertelt Bram.

Bram van de Burght

Tijd voor een grapje

 

“Het leukste van mijn werk bij Interconnect zijn eigenlijk mijn collega’s. We werken hard, maar er is ook tijd voor een grapje. Iedereen staat voor je klaar om te helpen, als het moet. En dat is een fijn gevoel! Verder is het aantrekkelijk dat je veel verschillende technische IT-zaken kunt oppakken. Het is een breed pakket waar je voor verantwoordelijk bent. Je hebt veel vrijheid bij Interconnect, binnen bepaalde kaders natuurlijk! We zoeken nog collega’s bij Engineering. Kijk maar eens op www.werkenbijinterconnect.nl, dan word je misschien mijn collega! “, gaat Bram verder.

Bram vertelt over de grootste uitdaging in zijn functie. “Je moet met veel zaken rekening houden als je bijvoorbeeld aanpassingen of updates uitvoert in het netwerk van Interconnect. Dit kan soms onbewust gevolgen hebben voor het IT-netwerk van onze partners en eindklanten. Daarnaast is een goede communicatie met onze klanten en partners over storingen en onderhoudswerkzaamheden ook erg belangrijk en soms een uitdaging. We willen graag ons eigen IT-netwerk veilig en up-to-date houden. Zodat de netwerken en applicaties van onze klanten en partners ook gewoon kunnen doordraaien en up-to-date zijn. We proberen zoveel mogelijk te plannen en hierover van tevoren te informeren, maar soms ontkom je niet aan incidentele updates.”

Goede privé/werkbalans

 

Bram vindt Interconnect een prettige werkgever, omdat er goed wordt gekeken naar de privé/ werkbalans. “Als er thuis iets is, dan kun je dit regelen met je leidinggevende en komt het goed. Dat is iets wat echt hoort bij een familiebedrijf, vind ik. Verder zijn de secundaire arbeidsvoorwaarden goed geregeld, zoals een pensioenregeling waarvan Interconnect 2/3e deel betaalt. Er is ook veel aandacht voor jouw eigen persoonlijke ontwikkeling. Naast de technische certificeringen, trainingen en evenementen van leveranciers. Teambuilding staat ook centraal bij Interconnect. Je mag je mening geven, iedereen is gelijk en alle deuren staan open (ook bij de 2 directeuren). Dat is een fijn gevoel!”

Regelmatig personeelsactiviteiten

 

Bij Interconnect werken nu ongeveer 120 collega’s op 2 locaties. We hebben een activiteitencommissie die regelmatig leuke events organiseert, zoals een game night of pub quiz. Ieder jaar is er ook een personeelsuitje en Vitaliteitdag met leuke activiteiten en medische check-up. In het nieuwe state-of-the-art bedrijfspand in ’s-Hertogenbosch hebben we zelfs een sportruimte en gameroom om even te ontspannen voor of na het werk.

Bram vertelt ook graag wat hij de grootste kracht van Interconnect vindt. “We zijn een flexibele one-stop-shop op het gebied van cloud- en colocatiediensten voor onze partners en klanten. We zoeken altijd naar een passende en functionele oplossing. Hierbij staat het aanbieden van nachtrust voor de IT-afdeling bij onze klanten voorop. “

Al meer dan 10 jaar werkzaam bij Interconnect

 

Bram werkt al meer dan 10 jaar bij ons. Hij gaat enthousiast verder met zijn verhaal waarom hij graag bij Interconnect werkt. “Ik heb nog voldoende uitdaging in mijn functie. Niet alleen technisch, maar er zijn diverse groeimogelijkheden voor mij. Je moet ze natuurlijk wel pakken! Verder vind ik het ook fijn om breder betrokken te zijn bij Interconnect. Ik ben bijvoorbeeld ambassadeur in de projectgroep om collega’s te betrekken bij en informeren over de verhuizing naar het nieuwe hoofdkantoor in 2023.”

Bram beëindigt zijn verhaal met een boektip voor de lezers. ‘Wie heeft mijn kaas gepikt’ van Spencer Johnson. Dit is een boek dat Bram erg interessant vindt. Hij vindt dat je dit boek moet lezen om nieuwe inzichten te krijgen over persoonlijke ontwikkeling en omgaan met veranderingen. Zie je een verandering als een uitdaging of word je erdoor verlamd? Dat is de belangrijkste vraag in dit boek!