We praten deze keer met Frank Boelens. Hij werkt bij Interconnect als Datacenter host in Eindhoven. Hij vertelt ons graag over zijn werkzaamheden en waarom hij bij Interconnect werkt.

Frank Boelens vertelt ons enthousiast over zijn werkzaamheden als Datacenter host in Eindhoven. “Het is mijn primaire taak om ervoor te zorgen dat alleen geautoriseerde personen toegang krijgen tot het datacenter van Interconnect. Daarnaast ondersteun ik de Datacenter beheerders met licht technische werkzaamheden. Verder voer ik facilitaire werkzaamheden uit en bewaak ik allerlei controlesystemen.”

Problemen oplossen en voorkomen

De omgang met veel verschillende mensen (klanten, leveranciers en collega’s) vindt Frank het leukste in zijn werk. “Problemen oplossen, problemen voorkomen en zorgen dat alles op rolletjes loopt. Dat is de grootste uitdaging in mijn functie. Evenals omgaan met wisselende diensten”, vervolgt Frank.

“Het geeft een gevoel van trots als klanten ons laten weten dat ze vlot en professioneel zijn geholpen met het oplossen van een probleem. Of als ze aangeven dat het datacenter er netjes uitziet. Dan hebben mijn collega’s en ik het werk goed gedaan!”, zegt Frank. Ben jij ook geïnteresseerd in een baan als datacenter host/ gastheer? We zoeken nog collega’s. Kijk maar op www.werkenbijinterconnect.nl.

frank boelens

Korte lijnen

Frank werkt graag bij Interconnect omdat er een informele sfeer is. En de lijnen tussen de werkvloer, leidinggevenden en directie zijn kort. Dat werkt fijn, volgens Frank. “De grootste kracht van Interconnect vind ik de sterke focus op innovatie. Voorop lopen bij technische ontwikkelingen is belangrijk, als je niet achterop wil raken bij de concurrentie.”

Frank heeft nog  een tip voor de lezers. “Mijn tip is: als je voor het eerst bij het datacenter in Eindhoven komt, of je komt met een nieuwe collega, maak even kennis met de mensen achter de balie. Mocht je ons later voor iets nodig hebben dan praat het een stukje prettiger als we elkaar al eens hebben gezien. Tot binnenkort!”