Sinds 1 februari heeft projectleider Tim Potjes, namens de Stichting BEE-Ideas, bij Interconnect gewerkt. Hij is gestart met het vormen van zijn softwareteam binnen onze afdeling Software Development. Op 28 februari zijn de zogenaamde bijen, Georgio van Daal en Wes van de Plas en later in het jaar is Bas van Heeswijk, bij ons aan de slag gegaan. Zij hebben een afstand tot de arbeidsmarkt. En werden in dit sociale project binnen ongeveer zes maanden opgeleid in de IT. Inmiddels is het project succesvol afgerond en gaan Tim, Wes, Georgio en Bas verder met het ontwikkelen van hun vaardigheden en kennis binnen de IT.

Samen het potentieel ontwikkelen van mensen

Georgio, Wes, Bas en Tim hebben de basis van het programmeren geleerd. Verder hebben zij een API ontwikkeld voor Interconnect. Natuurlijk was het leren en ontwikkelen van vakkennis en vaardigheden ook erg belangrijk, naast goed samenwerken in een team. Interconnect heeft op deze manier als maatschappelijk betrokken bedrijf samen met de Stichting BEE-Ideas kansen gecreëerd voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Er is een krapte op de arbeidsmarkt en hiermee hebben we een goede oplossing te pakken om IT’ers op te leiden. We konden op deze manier samen het potentieel ontwikkelen van mensen.

Over Stichting BEE-Ideas

Stichting BEE-Ideas ontwikkelt software in projecten met impact op mens, maatschappij en milieu. De doelstelling van BEE-Ideas is wereld veranderende software ontwikkelen en het toegankelijk maken van technologie voor mensen en organisaties die een duurzaam software idee hebben. Het BEE-Ideas platform is een community van maatschappelijk betrokken bedrijven en geïnteresseerden in duurzame software.

Momenteel heeft BEE-Ideas diverse mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in diverse softwareprojecten aan het werk bij verschillende opdrachtgevers.