In een speciale editie van Computable vertelt onze Business Unit Manager Cloud & Security, Bart-Jan Rijlaarsdam, over hybride IT-strategieën en de voordelen hiervan. Deze editie staat in het teken van de stand van zaken van de digitale transformatie in Nederland. Hierin speelt hybride IT-infrastructuur een zeer belangrijke rol. 

Het inrichten en beheren van IT-netwerken is volgens Bart-Jan vaak uitdagend door de groeiende complexiteit van IT-omgevingen. “Veel bedrijven besteden dit uit aan een gespecialiseerde IT-dienstverlener.” 

De lat ligt in veel sectoren hoog! 

“De digitale transformatie verloopt niet voor alle organisaties gelijk en is complex. Vooral instellingen in de zorg, de overheid en de financiële dienstverlening hebben te maken met uitermate gevoelige en vertrouwelijke gegevens. De lat in deze sectoren ligt daarom hoger als het gaat om de beschikbaarheid, het beheer en de beveiliging van IT-systemen. 

“Een volledige transformatie naar de cloud is vaak minder vanzelfsprekend door legacy workloads, nog niet afgeschreven servers en strenge wet- en regelgeving. De transformatie van bestaande IT-infrastructuur kan worden gerealiseerd door een mix te maken van on-premise, colocatie, een private cloud en/of public cloud (ook wel hybride strategie genoemd). Dit betekent in bijna alle gevallen dat het niet altijd een kwestie is van of-of, maar van de beste combinatie, afhankelijk van de uitdagingen en behoeftes.  

Migreren in het gewenste tempo 

“Dat is voor veel organisaties geen specialisme en daarom kiezen zij voor uitbesteding aan een expert. Daarbij is de keuze van een betrouwbare, betrokken en bewezen IT-dienstverlener van belang. Interconnect Services B.V. is voor veel bedrijven de gewaardeerde partner en bedient klanten vanuit twee eigen datacenters, in Den Bosch en Eindhoven. De gegevens worden zodoende altijd nabij en volledig in lijn met de AVG opgeslagen en verwerkt. Zo kan elke organisatie, van elke omvang en in elk marktsegment, met vertrouwen migreren naar de cloud in het gewenste tempo. Dat zorgt voor langjarige en hechte relaties. 

End-to-End certificeringen 

“Een andere belangrijke eis voor organisaties is dat de gegevens- en privacybescherming aantoonbaar op orde is. Interconnect komt aan deze vraag tegemoet met certificeringen voor zowel cloud- als datacenterdiensten, ook wel End-To-End certificeringen genoemd. Denk hierbij aan NEN 7510, ISO 27001 en een ISAE 3000/ SOC 2 type 2 assurance.” 

Digitale transformatie is voor iedere organisatie een must-have, maar verloopt niet altijd even soepel en zonder belemmeringen. Heeft u te maken met strenge wet- en regelgeving, legacy workloads, servers die nog afgeschreven dienen te worden of andere complexe uitdagingen? Dan is een hybride IT-infrastructuur wellicht een goede oplossing. Laat u daarom goed informeren en adviseren door de experts van Interconnect die gespecialiseerd zijn in dit soort vraagstukken.  

Meer weten? 

Sparren over uw juiste hybride aanpak? Neem contact op via sales@interconnect.nl. Wij zijn ook telefonisch te bereiken via: 073 88 000 00.