Met elkaar produceren we dagelijks heel veel data. Denk maar eens aan het bijwonen van een online vergadering via MS Teams, het doen van een betaling via internetbankieren, het versturen van een e-mail of het uploaden van een document naar de cloud. Voor het gebruik van deze online diensten zijn datacenters nodig die zorgen voor onze digitale IT-infrastructuur. Maar wat gebeurt er nou precies in een datacenter? Om daar achter te komen, kunt u tijdens de Nationale Datacenter Dag op donderdag 9 juni het datacenter van Interconnect in Eindhoven bezoeken. 

Nationale Datacenter Dag 2022

Op donderdag 9 juni 2022 gebeurt het: dan openen datacenters in heel Nederland hun deuren voor het grote publiek tijdens de achtste editie van Nationale Datacenter Dag! Wilt u ook een kijkje nemen achter de schermen van het internet?

Bent u nieuwsgierig geworden naar onze dienstverlening? Dan hebben we goed nieuws! Tijdens de Nationale Datacenter Dag nemen wij u graag mee naar het hart van onze organisatie tijdens een fysieke rondleiding door ons datacenter in Eindhoven. U komt te weten van welke technologieën wij gebruikmaken om een hoge betrouwbaarheid te garanderen (uptime garantie van 99,9%) en hoe wij bijdragen aan een digitale, duurzame samenleving. 

Programma Nationale Datacenter Dag 

12.15 uur – Inloop zakelijke bezoekers Nationale Datacenter Dag
13.15 uur – Start rondleidingen door datacenter van Interconnect in Eindhoven
14.45 uur – Presentatie door en over Interconnect
15.00 uur – Presentatie “Data; the driver for success” door Giedo van de Garde en Mark Koense
16.00 uur – Start borrel
17.00 uur – Einde programma Nationale Datacenter Dag

Wilt u ook een kijkje nemen achter de schermen van het internet? Meld u dan snel aan.
De rondleiding is alleen voor zakelijke bezoekers bedoeld en u dient een geldig ID-bewijs (rijbewijs, paspoort of ID-kaart) te laten zien bij binnenkomst.

Datacenters van Interconnect 

In ‘s-Hertogenbosch en Eindhoven staan de hoogwaardige datacenters van Interconnect. Onze datacenters hebben op dit moment een vloeroppervlak van 6.800 m2. Daarmee zijn we het grootste datacenter van Zuid-Nederland. Wij bieden ruimte voor alle soorten, typen en groottes van organisaties. Of u nu op zoek bent naar een colocatie voor enkele servers of een volledige zaal. Wij helpen u graag om de bereikbaarheid van uw organisatie en klanten zeker te stellen.

Adres

Interconnect Services B.V.
Park Forum 1041 (Bedrijfsnummer 6020) in Eindhoven