Met elkaar produceren we dagelijks heel veel data. Denk maar eens aan het bijwonen van een online vergadering via MS Teams, het doen van een betaling via internetbankieren, het versturen van een e-mail of het uploaden van een document naar de cloud. Voor het gebruik van deze online diensten zijn datacenters nodig die zorgen voor onze digitale IT infrastructuur. Maar wat gebeurt er nou precies in een datacenter? Om daar achter te komen, kun je tijdens de Nationale Datacenter Dag op dinsdag 9 november het datacenter van Interconnect in Eindhoven bezoeken.

Het belang van datacenters

Digitalisering speelt een rol in vrijwel alle ontwikkelingen en uitdagingen in de wereld. De coronacrisis is daar een beeldend voorbeeld van. In Nederland verliep de overgang naar digitaal werken en leren vrijwel probleemloos dankzij de kwaliteit van de digitale infrastructuur. Men verwacht dat ook post-corona veel vanuit huis gewerkt zal worden, wat zal leiden tot minder drukte op de weg en minder CO2-uitstoot door verkeer. De digitale economie brengt voordelen, maar gaat ook gepaard met uitdagingen en verantwoordelijkheden. De 21e eeuw staat namelijk niet alleen in het teken van digitalisering, we hebben ook te maken met de energietransitie en de klimaatcrisis.

Nationale Datacenter Dag 2021

Om een beter beeld te krijgen van de digitale infrastructuur en de rol die datacenters daarin spelen, organiseert de branche organisatie Dutch Data Center Association (DDA) al meerdere jaren de Nationale Datacenter Dag. Tijdens deze dag openen datacenters hun deuren voor het zakelijke publiek. Dit jaar vindt de Nationale Datacenter Dag plaats op dinsdag 9 november met als thema ‘De nieuwe economie is digitaal, duurzaam en met gezonde groei’.

Datacenters van Interconnect

In ‘s-Hertogenbosch en Eindhoven staan de hoogwaardige datacenters van Interconnect. Onze datacenters hebben op dit moment een vloeroppervlak van 6.800 m2. Daarmee zijn we het grootste datacenter van Zuid-Nederland. Wij bieden ruimte voor alle soorten, typen en groottes van organisaties. Of u nu op zoek bent naar een colocatie voor enkele servers of een volledige zaal, wij helpen u graag om de bereikbaarheid van uw organisatie en klanten zeker te stellen.

Aanmelden Nationale Datacenter Dag

Bent u nieuwsgierig geworden naar de dienstverlening van Interconnect? Dan hebben we goed nieuws! Tijdens de Nationale Datacenter Dag op dinsdag 9 november nemen wij u graag mee naar het hart van onze organisatie tijdens een fysieke rondleiding door ons datacenter in Eindhoven. U komt te weten van welke technologieën wij gebruikmaken om een hoge betrouwbaarheid te garanderen (uptime garantie van 99,9%) en hoe wij bijdragen aan een digitale, duurzame samenleving.


Aanmelden is helaas niet meer mogelijk
. Hopelijk is er in 2022 een nieuwe mogelijkheid. Wilt u zo lang niet wachten? Neem dan contact met ons op via het contactformulier op onze website