Onder de titel ‘Discover’ lanceert IaaS-leverancier Interconnect in 2018 een nieuw partnerprogramma. Het bedrijf stelt hiermee zijn commerciële netwerk nadrukkelijk open voor bestaande en nieuwe partners. Volgens Elwin Sterk, manager Sales bij Interconnect, een logische stap in de ontwikkeling van het bedrijf, dat al langer succesvol met een selecte groep partners samenwerkt. “De volgende logische stap is nu het bouwen aan een gestructureerd ecosysteem, waarbij wij ons commerciële netwerk openen om samen met partners meer business te ontwikkelen.”

Interconnect speelt met het vernieuwde programma in op een trend waarbij bedrijven en organisaties in toenemende mate op zoek zijn naar totaaloplossingen voor hun IT. Jochem Spekken, strategic product marketeer bij Interconnect: “Die trend biedt ons en onze partners commerciële kansen waarbij wij als IaaS-specialist het solide fundament kunnen leveren, waarna de partner het eigenlijke huis bouwt met behulp van eindgebruikerdiensten. Zo benutten we elkaars sterke punten optimaal en kan een partner zijn klanten maximaal ontzorgen.” Interconnect investeerde de afgelopen periode sterk in een nieuw private IaaS-platform, dat ontwikkeld is om de snelle groei van de laatste jaren optimaal te ondersteunen. Het bedrijf verdubbelde jaarlijks zijn capaciteit voor wat betreft aantal virtual machines (VM’s). Het nieuwe platform werd vanaf de grond opgebouwd, en biedt mede daardoor de nieuwste technologie op het gebied van orkestratie en automatisering. Bovendien is de betrouwbaarheid verder vergroot.

Partnerportaal

Interconnect lanceert een nieuw partnerportaal waar partners profiel- en diensteninformatie kunnen plaatsen, evenals specifieke competenties en klantcases. “Onderscheidend vermogen is daarbij van belang. Wij gaan partners stimuleren om creatief te zijn en werk te maken van de informatie op de portal”, zegt Sterk. “Zij moeten een scherp profiel neerzetten met de juiste expertise en competenties, zodat een potentiele klant heel snel een compleet beeld kan vormen. Wij gaan hen daar overigens ook bij helpen. Ook bieden we co-marketing en technische support. Technologie ontwikkelt zich op dit moment heel snel. Het kan voor partners aantrekkelijk zijn om samen met ons op te trekken op het gebied van specifieke IaaS-vraagstukken. Met onze expertise en ervaring is juist dat extra vertrouwen mogelijk voor wat betreft beschikbaarheid en veiligheid. Hiermee kan een partner zijn eindklant overtuigen.”

Breed

Sterk wil het ecosysteem in eerste instantie breed opzetten, waarbij er uiteraard wordt gekeken naar spreiding met betrekking tot competentie(s) en regio. “Een typische Interconnect partner is actief op het gebied van IT-dienstverlening, SaaS of managed services. En beschikt over een goede mix van commercie en technologie en richt zich op het ontzorgen van zijn eindklanten. Ik roep bedrijven die zich hierin erkennen, nadrukkelijk op om zich bij ons te melden. Wij zijn bij uitstek hun partner als het gaat om een solide en vooral veilige basis.”

Mijlpalen

Het nieuwe programma is de volgende mijlpaal van het bedrijf dat eerder dit jaar een nieuwe huisstijl introduceerde en in de ‘Cloud Survey 2018: Dutch Skies’ werd opgenomen in de top drie van IaaS-leveranciers in Nederland. Daarnaast voltooide het in 2018 de prestigieuze ISAE 3000/SOC 2 type 2-assurancerapportage. Dit is dé standaard op het gebied van beveiliging, beschikbaarheid, integriteit van processen en vertrouwelijkheid en privacy.