Den Bosch, 13 februari 2019 – IaaS-specialist Interconnect breidt zijn datacentercapaciteit in Eindhoven stevig uit. Het bedrijf biedt op zijn locatie in Zuidoost-Brabant zometeen 2.200 racks en maar liefst 6.000 vierkante meter datacenter oppervlakte. Interconnect gaat van negen naar achttien zalen en van drie naar elf MW.

“De uitbreiding in Eindhoven is nodig om ons continu groeiende klantenbestand optimaal te bedienen”, zegt Rob Stevens, algemeen directeur van Interconnect. “De vraag naar colocatie en datacentercapaciteit blijft groeien. Daarbij hebben we in de regio uitstekende faciliteiten als het gaat om ruimte en stroomvoorziening. Het datacenter is bovendien voorbereid op de uitkoppeling van restwarmte. Hierbij leveren wij een belangrijke bijdrage aan de circulaire economie. We kunnen klanten probleemloos voorzien van capaciteit, connectiviteit en security met alle dienstverlening die daarbij hoort.

Daarnaast biedt het datacenter ruimte aan de IaaS-omgeving van Interconnect. In 2018 waren we namelijk de snelst groeiende IaaS-leverancier en na Microsoft Azure en AWS de populairste IaaS-aanbieder in Nederland. We blijven werken aan onze ambitie om voorop te lopen in IaaS-dienstverlening met een hoogwaardig private IaaS-platform, dat voldoende flexibiliteit en schaalbaarheid biedt om de toename in ons klantenbestand structureel te ondersteunen. Deze ambitie werd recent opnieuw onderstreept door de nominatie van Interconnect als Best Cloud VMware Partner of the Year 2018 door VMware.”

Bekijk de toekomst van datacenter Eindhoven via deze video!

uitbreiding van datacenter in Eindhoven

Filmpje over de uitbreiding van het Interconnect datacenter in Eindhoven.