Druk bezig met de nieuwbouw in ’s-Hertogenbosch!


Aan de A2 bij ’s-Hertogenbosch hebben we een tijdje geleden een nieuw spandoek geplaatst samen met onze partners Stulz en Hoppenbrouwers. We gaan samen voor maximale betrouwbaarheid. Verder is onze leverancier DIGGRS druk bezig geweest met de aanleg van het buitenterrein. Er is bij het ontwerp extra rekening gehouden met klimaatadaptatie. Door het ‘groen’ inrichten van het terrein, wordt het een hittestressbestendige omgeving met meer biodiversiteit. 

Interconnect is uit het bestaande, 15 jaar geleden gebouwde, kantoor en datacenter gegroeid. De nieuwe huisvesting biedt een Tier 3+ datacenter met 4.000 m2 ruimte, tegenover 800 m2 in ons huidig datacenter in ’s-Hertogenbosch. Zo investeren we continu om vooruit te blijven lopen op innovaties en technische vooruitgang. De planning is om in het derde kwartaal van 2023 het nieuwe kantoorpand in gebruik te nemen.

Duurzaamheid centraal

Het nieuwe datacenter van Interconnect in datastad Den Bosch is een Tier 3+-locatie. Dit betekent dat ze hoge beschikbaarheid waarborgen dankzij maximale redundantie van onder meer servers, storage, netwerkverbindingen en voeding. Net als bij het vorig jaar uitgebreide datacenter in Eindhoven staat duurzaamheid voorop bij Interconnect. De datacenters in Den Bosch en Eindhoven zijn voorbereid om restwarmte te kunnen leveren aan andere gebouwen. We zijn met provincie, gemeenten en mogelijke afnemers van warmte in gesprek over de uitwerking van warmtelevering.

Maatwerk is standaard

Met deze stap wordt Interconnect een van de grootste puur Nederlandse datacenter- en cloudspelers. “Wij onderscheiden ons duidelijk van andere aanbieders”, zegt medeoprichter en CTO Jeroen Stevens. “Bij ons is het standaard om maatwerk te leveren. Onze dienstverlening is gericht op veeleisende klanten met heel kritische omgevingen. Voor hen zijn zaken als privacy, locatie van hun data en flexibele toegang tot hun systemen cruciaal. Wij voorzien daarin.”

“En we leveren optimale kwaliteit vanuit een langetermijnvisie. Die kwaliteit ligt niet alleen in de technologie die we toepassen, maar ook in onze mensen. Wij werken met het hoogstopgeleide datacenterteam in Nederland waarbij elke medewerker tenminste Certified Datacenter Professional (CDCP) gecertificeerd is. De meesten hebben daarnaast nog hogere certificeringen. Daardoor zijn ze in staat om niet alleen alle systemen optimaal draaiende te houden. Maar ook om advies te geven op het gebied van zaal- en rack-design, migratie en projectmanagement. In Noord-Brabant biedt de energie-infrastructuur mogelijkheden om nieuwbouw, zoals dit datacenter, mogelijk te maken.”

White label datacenter

Interconnect speelt met het nieuwe datacenter ook in op de toenemende vraag naar white label datacentercapaciteit, waarbij derde partijen onder eigen naam capaciteit aan klanten kunnen leveren. “Deze derde partijen kunnen daarbij rekenen op maximale keuzevrijheid, variërend van eigen toegang tot eigen logo bij de ingang”, zegt Rob Stevens, medeoprichter en CEO van Interconnect.