Het hoogste punt van de nieuwbouw in ’s-Hertogenbosch is bereikt!


Aan de A2 bij ’s-Hertogenbosch was de bekendmaking via een fors spandoek al bijna niet te missen en afgelopen week was er een nieuwe mijlpaal. Met enige trots informeren wij u daarom graag dat we het hoogste punt van het kantoorpand hebben bereikt. Enige tijd daarvoor hadden we al het hoogste punt van één van de twee datacentertorens bereikt.

Niet alleen voor ons een mooi moment om bij stil te staan, tevens ook een mooie gelegenheid om u als relatie hiervan op de hoogte te brengen. Interconnect is uit het bestaande, 15 jaar geleden gebouwde, kantoor en datacenter gegroeid. De nieuwe huisvesting biedt een Tier 3+ datacenter met 4.000 m2 ruimte, tegenover 800 m2 in ons huidig datacenter in ’s-Hertogenbosch. Zo investeren wij continu om vooruit te blijven lopen op innovaties en technische vooruitgang. De planning is om einde van dit jaar het nieuwe kantoorpand in gebruik te nemen.

Duurzaamheid centraal

De nieuwe datacenters van Interconnect in datastad Den Bosch worden Tier 3-locaties. Dat betekent dat ze hoge beschikbaarheid waarborgen dankzij maximale redundantie van onder meer servers, storage, netwerkverbindingen en voeding. Net als bij het vorig jaar uitgebreide datacenter in Eindhoven staat duurzaamheid voorop bij Interconnect. De datacenters in Den Bosch en Eindhoven zijn voorbereid om restwarmte te kunnen leveren aan andere gebouwen. We zijn met provincie, gemeenten en mogelijke afnemers van warmte in gesprek over de uitwerking van warmtelevering.

Maatwerk is standaard

Met deze stap wordt Interconnect een van de grootste puur Nederlandse datacenterspelers. “Wij onderscheiden ons duidelijk van andere aanbieders”, zegt medeoprichter en CTO Jeroen Stevens. “Bij ons is het standaard om maatwerk te leveren. Onze dienstverlening is gericht op veeleisende klanten met heel kritische omgevingen. Voor hen zijn zaken als privacy, locatie van hun data en flexibele toegang tot hun systemen cruciaal. Wij voorzien daarin en leveren op basis daarvan optimale kwaliteit vanuit een langetermijnvisie. Die kwaliteit ligt niet alleen in de technologie die we toepassen, maar ook in onze mensen. Wij werken met het hoogstopgeleide datacenterteam in Nederland waarbij elke medewerker tenminste Certified Datacenter Professional (CDCP) gecertificeerd is. De meesten hebben daarnaast nog hogere certificeringen. Daardoor zijn ze in staat om niet alleen alle systemen optimaal draaiende te houden, maar ook om advies te geven op het gebied van zaal- en rack-design, migratie en projectmanagement. In Brabant biedt de energie-infrastructuur mogelijkheden om nieuwbouw, zoals dit datacenter, mogelijk te maken.”

White label datacenter

Interconnect speelt met de nieuwe datacenters ook in op de toenemende vraag naar whitelabel datacentercapaciteit, waarbij derde partijen onder eigen naam capaciteit aan klanten kunnen leveren. “Deze derde partijen kunnen daarbij rekenen op maximale keuzevrijheid, variërend van eigen toegang tot eigen logo bij de ingang”, zegt Rob Stevens.

Eerste klant

Inmiddels heeft Interconnect al de eerste klant voor het nieuwe datacenter in ‘s-Hertogenbosch opgetekend: cloudserviceprovider Skysource, die zakelijke ICT-dienstverlening levert aan bedrijven en instellingen. Skysource is met name actief in de zorg en zakelijke dienstverlening.