Datacenter- en cloudspecialist Interconnect startte afgelopen zomer met de bouw van een nieuw hoofdkantoor en twee datacenters op bedrijvenpark De Brand in Den Bosch. Met deze stap breidt het bedrijf zijn totale netto datacentervloeroppervlak uit van 6.000 m2 naar 10.000 m2 (bruto 23.000 m2). Interconnect verdubbelde in 2020 al de capaciteit in het datacenter in Eindhoven.

De bouw van een nieuw hoofdkantoor en twee datacenters is ingegeven door een blijvende sterke groei sinds de oprichting in 1995. “Toen startten we in Den Bosch met 250 m2”, zegt Rob Stevens, medeoprichter en commercieel directeur van Interconnect. “Onze sterke groei is in de eerste plaats te danken aan een grote groep loyale klanten die zelf in de afgelopen jaren ook sterk doorgroeiden. Zij zagen hun behoefte aan een solide en hoogbeschikbare IT-infrastructuur continu toenemen en wij hebben daar altijd met enthousiasme, focus en toewijding op ingespeeld.”

Duurzaamheid centraal

De nieuwe datacenters van Interconnect in datastad Den Bosch worden Tier 3-locaties. Dat betekent dat ze hoge beschikbaarheid waarborgen dankzij maximale redundantie van onder meer servers, storage, netwerkverbindingen en voeding. Net als bij het vorig jaar uitgebreide datacenter in Eindhoven staat duurzaamheid voorop bij Interconnect. De datacenters in Den Bosch en Eindhoven gaan restwarmte leveren aan andere gebouwen. Interconnect heeft daarom in de bouwplannen al de nodige investeringen hiervoor gereserveerd. Het bedrijf is met provincie, gemeenten en mogelijke afnemers van warmte in gesprek over de uitwerking van warmtelevering.

Maatwerk is standaard

Met deze stap wordt Interconnect een van de grootste puur Nederlandse datacenterspelers. “Wij onderscheiden ons duidelijk van andere aanbieders”, zegt medeoprichter en CTO Jeroen Stevens. “Bij ons is het standaard om maatwerk te leveren. Onze dienstverlening is gericht op veeleisende klanten met heel kritische omgevingen. Voor hen zijn zaken als privacy, locatie van hun data en flexibele toegang tot hun systemen cruciaal. Wij voorzien daarin en leveren op basis daarvan optimale kwaliteit vanuit een langetermijnvisie. Die kwaliteit ligt niet alleen in de technologie die we toepassen, maar ook in onze mensen. Wij werken met het hoogstopgeleide team in Nederland waarbij elke medewerker tenminste CDCP-gecertificeerd is. De meesten hebben daarnaast nog hogere certificeringen. Daardoor zijn ze in staat om niet alleen alle systemen optimaal draaiende te houden, maar ook om advies te geven op het gebied van zaal- en rack-design, migratie en projectmanagement. Verder hebben we in tegenstelling tot in de Randstad geen last van beperkingen wat betreft stroomvoorziening.”

White label datacenter

Interconnect speelt met de nieuwe datacenters ook in op de toenemende vraag naar whitelabel datacentercapaciteit, waarbij derde partijen onder eigen naam capaciteit aan klanten kunnen leveren. “Deze derde partijen kunnen daarbij rekenen op maximale keuzevrijheid, variërend van eigen toegang tot eigen logo bij de ingang”, zegt Rob Stevens.

Eerste klant

Inmiddels heeft Interconnect al de eerste klant voor het nieuwe datacenter in Den Bosch opgetekend: cloudserviceprovider Skysource, die zakelijke ICT-dienstverlening levert aan bedrijven en instellingen. Skysource is met name actief in de zorg en zakelijke dienstverlening.