Interconnect heeft zijn ISAE 3000 / SOC 2 type 2 assurance rapportage voltooid en bijbehorende verklaring van de auditor verkregen. Het rapport geeft een onafhankelijk oordeel over de kwaliteitsaspecten (principles) ‘beveiliging’ en ‘beschikbaarheid’ van de datacenter- en IaaS-diensten, die Interconnect levert.

De International Standard on Assurance Engagements (ISAE) 3000 is dé standaard voor IT service organisaties, die zekerheid willen bieden over de beheersingsmaatregelen op het gebied van Beveiliging, Beschikbaarheid, Integriteit van processen en Vertrouwelijkheid en Privacy. Interconnect is beoordeeld naar de principles van Beveiliging en Beschikbaarheid. De datacenter- en IaaS diensten van Interconnect zijn dus beveiligd tegen ongeautoriseerde toegang, gebruik of aanpassing. Ook bieden deze diensten de beloofde beschikbaarheid, beschreven voor een IaaS-provider.

Transparant zakelijk
In de afgelopen maanden hebben de auditors bij Interconnect veel interviews gehouden, evidence bekeken en onderzocht. Dit hebben ze gedaan door aselect met voorgeschreven aantallen per beheersmaatregel steekproeven te nemen en deze te analyseren, zoals capaciteitsmanagement, patchmanagement en informatievoorziening.

Rob Stevens, commercieel directeur van Interconnect, is trots: “Interconnect heeft altijd voorop gelopen in de branche met het behalen van belangrijke certificeringen (ISO9001, 27001 en 14001), maar ook met het initiëren van zakelijke waarborging zoals de unieke continuïteitsgarantie. Met het SOC 2 rapport verklaart Interconnect transparante zakelijkheid.”