IaaS-specialist Interconnect is in het onderzoek Cloud Survey 2018: Dutch Skies opgenomen in de top van IaaS-leveranciers in Nederland. Dit onderzoek is van vakblad Computable en ICT-dienstverlener Binx.io. Interconnect is na Microsoft Azure en AWS de populairste IaaS-aanbieder in ons land. En is in de top tien de enige puur Nederlandse speler.

“Deze notering in de top van IaaS-leveranciers in Nederland kon eigenlijk niet op een beter moment komen”, zegt een enthousiaste Rob Stevens. Hij is algemeen directeur van Interconnect. “Wij hebben een heel sterke focus op private IaaS, inclusief alle security en connectiviteit die daarbij hoort. We lanceerden vorige week ons nieuwe beeldmerk en een compleet nieuw private IaaS-platform. Dit platform is ontwikkeld om de snelle groei van de laatste jaren optimaal te ondersteunen. Dit nieuwe platform is voorzien van de nieuwste technologie op het gebied van automatisering. Hiermee kunnen we het groeiend aantal VM’s en de sterke vraag naar onze storage nog weer beter opvangen.”

Nederlandse speler:
Stevens is vooral blij dat Interconnect als enige Nederlandse speler is doorgedrongen tot de top tien van IaaS-partijen. “Het feit dat wij een honderd procent Nederlandse organisatie zijn, zorgt voor onderscheidend vermogen. Onze klanten hoeven zich op geen enkele manier zorgen te maken over compliance en governance als het gaat om hun data. Verder kunnen ze rekenen op 24×7 support door Nederlandse engineers.

Stichting Continuïteit Interconnect:
Ze kunnen ook rekenen op gegarandeerde continuïteit, dankzij de Stichting Continuïteit Interconnect. Deze stichting beschikt over de middelen om – mocht dat ooit nodig zijn – de dienstverlening voor een halfjaar volledig over te nemen. Dit is absoluut uniek in onze markt.

Resultaten van het onderzoek:
Uit het onderzoek van Computable en Binx.io blijkt dat IT-bedrijven voorop lopen wat betreft het gebruik van cloudtechnologie. Applicaties in de cloud op basis van SaaS is het meest populair met 71 procent. Dit wordt direct gevolgd door IaaS met 61 procent. Verder bleek dat 70 procent van de organisaties diensten van meer dan één aanbieder afneemt. Alle respondenten gezamenlijk gaven aan, dat ze gebruikmaken van in totaal 94 IaaS-aanbieders. Het onderzoek vond plaats onder ruim 110 IT’ers in Nederland. Het vond mede plaats in het kader van het 50-jarig bestaan van Computable.