We spraken Janneke Eysbroek, projectleider bij Interconnect. Janneke is sinds enige tijd werkzaam bij Interconnect en heeft – volgens eigen zeggen – de leukste functie van Interconnect. Haar taak is ervoor te zorgen dat de klant, zowel een externe als een interne klant, krijgt wat deze heeft gevraagd. En het liefst nog een beetje meer.

Haar job als projectleider is zeer gevarieerd. “Als IT-bedrijf hebben we te maken met technische projecten. Daar komen verschillende disciplines en medewerkers bij kijken. Die spreken niet per se dezelfde taal. De een praat in mogelijkheden en kansen, de ander in nullen en enen. Dat geldt ook voor onze klanten. Hoeveel kennis heeft de klant, welke taal spreekt men? De uitdaging is om de vertaling te maken tussen de verschillende partijen en verwachtingen goed te managen. “

“De interne projecten die ik leid, waarbij een collega de opdrachtgever is, zijn heel gevarieerd”, vult Janneke aan. “Denk aan het maken van een customer journey, waardoor we de reis van onze klanten nog beter begrijpen. Of het bedenken van een groeimodel voor onze datacentermedewerkers. Ook de bouw van de nieuwe datacentervleugel in Eindhoven is een voorbeeld van een project dat ik leid.”

Trots

Die bijdragen maken Janneke trots, maar bovenal is ze trots op het nieuwe introductieprogramma voor nieuwe medewerkers.“Recent hebben we een nieuw introductieprogramma voor nieuwe medewerkers gelanceerd. Zo maken zij een vliegende start binnen de organisatie. Ik ben erg trots op het eindproduct. Dat hebben we met het projectteam gerealiseerd. De uitvoering van dit project was erg leuk, waarbij we naast hard werken ook veel gelachen hebben. De reacties van nieuwe collega’s op het programma zijn allemaal zeer positief.”

Ruimte

Binnen de projecten die Janneke leidt, ervaart ze veel ruimte en vertrouwen. “Vanaf de eerste dag kreeg ik de mogelijkheid om projecten op mijn manier aan te pakken. Ik geloof in het samen bedenken, samen uitwerken van ideeën. Door creatieve workshops te organiseren en mensen uit te dagen anders te denken, zijn we tot hele mooie resultaten gekomen.”

Aanpak

Om tot goede resultaten te komen, speelt de tijd nemen een belangrijke rol.“Als je met een groep iets nieuws gaat bedenken of wil verbeteren, dan zorg ik altijd voor voldoende tijd achter elkaar. Ik plan het liefst workshops van een halve dag. Dat is het meest effectief en efficiënt. Het klinkt misschien als veel, maar onder de streep is het dat zeker niet. Vaak neigt men om meetings van een uur te plannen. Dan vraag je immers maar een uurtje van iemands tijd. In de praktijk blijkt dat je meerdere meetings nodig hebt en dat elke meeting weer een aanloop nodig heeft. Het is dan meestal 1 stap terug en 2 vooruit. Uiteindelijk claim je dan juist meer tijd van iemand. In een halve dag zet je grote stappen, doordat je al helemaal in de flow van bedenken en verbeteren zit.”