Gemeente en bedrijfsleven ondertekenen ‘ICT arbeidsmarkt akkoord ‘s-Hertogenbosch’

Zes Bossche ICT bedrijven en de gemeente ‘s-Hertogenbosch gaan samenwerken om mensen die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben, een werkplek te bieden. ICT is één van de grootste bedrijfstakken in ’s-Hertogenbosch. En een branche waar kansen liggen in samenwerking met de gemeente en het onderwijs. De samenwerking is 25 maart officieel beklonken met het ondertekenen van het ‘ICT arbeidsmarkt akkoord ‘s-Hertogenbosch’.

Hoe werkt het?
ICT bedrijven Ricoh, SAP, Acer, Centric, Have a nice day en Interconnect hebben het akkoord ondertekend. Per bedrijf wordt bekeken waar de mogelijkheden voor een werkplek kunnen liggen. Het werk is leidend, niet de kandidaat. Weener Xl, het werk- en ontwikkelbedrijf van de gemeente ’s-Hertogenbosch, begeleidt dit proces. Zij helpt het bedrijf bij het zoeken naar een geschikte plek in de organisatie en stelt een functieprofiel op. Vervolgens gaat Weener XL, in samenwerking met UWV, op zoek naar een juiste kandidaat voor het bedrijf.

Wethouder van Olden (Arbeidsmarktbeleid): “Deze samenwerking vind ik een goede ontwikkeling. Dit college heeft de ambitie om mensen met afstand tot de arbeidsmarkt naar werk te begeleiden. In onze gemeente spelen WeenerXL en UWV een belangrijke rol om mensen naar werk te begeleiden. Om onze ambitie te kunnen realiseren moeten we samenwerken: onderwijs, bedrijfsleven en gemeente”.

Iedereen wint
Alle betrokkenen hebben voordeel bij de samenwerking. Zo zullen de kansen voor de kandidaten op de arbeidsmarkt toenemen, kunnen ondernemers invulling geven aan goed werkgeverschap en krijgt de gemeente een betere aansluiting bij een van de grootste bedrijfstakken in ’s-Hertogenbosch.