“De datacenter sector geeft vandaag code groen”, zo schrijft de Dutch Data Center Association (DDA). Sinds Covid is het belang van thuiswerken alsmaar toegenomen. Op een dag als vandaag (woensdag 5 juli 2023), waar het weer onstuimig is, blijkt weer eens hoe belangrijk thuiswerken is voor de bedrijfscontinuïteit.

Belang datacenters

In het artikel van Dutch Data Center Association, onderstreept Stijn Grove, directeur van de DDA, het belang van datacenters voor een betrouwbaar zakelijke infrastructuur: “Onze economie en samenleving is steeds meer afhankelijk van digitale diensten. Datacenters zorgen ervoor dat al onze systemen continu beschikbaar zijn voor onze klanten. Ons doel is om een betrouwbare en veilige digitale omgeving te bieden, zodat bedrijven kunnen blijven functioneren zonder enige onderbreking. Met de Code Groen kunnen bedrijven en hun werknemers met vertrouwen en gemoedsrust vanuit huis werken, wetende dat onze datacenters hen ondersteunen.”

Betrouwbaarheid, beschikbaarheid en bereikbaarheid

Datacenters zoals die van Interconnect spelen een grote rol in het draaiende houden van de moderne zakelijke IT-infrastructuur. Het is voor zowel de werkgever als de werknemer van groot belang dat gegevens en documenten ten alle tijden bereikbaar zijn. Daarnaast moeten de gegevens ook veilig opgeslagen zijn. Wij zorgen ervoor dat uw data veilig is opgeslagen en tevens bereikbaar is. Dit wordt onderschreven door, onder andere, onze ISO-certificeringen.

Naast bereikbaarheid en dataveiligheid, is beschikbaarheid ook erg belangrijk. Het uitvallen van systemen en/of het verdwijnen en kwijtraken van bepaalde documentatie heeft vaak grote gevolgen. Redundantie en up-time garantie zijn dan ook essentieel voor het waarborgen van de bedrijfscontinuïteit. Onze stroomvoorzieningen zijn altijd redundant en wij bieden u de mogelijkheid om uw data redundant op te slaan. Daarbij hebben wij een uptime garantie van 99.9%.

Door weer en wind…

U kunt altijd bij ons terecht met uw data. Wij zorgen ervoor dat uw bedrijfsprocessen altijd doorgaan, ongeacht het weer. Heeft u vragen? Neem dan contact op via 073 – 88 000 00 of via info@interconnect.nl.