We zijn deze keer in gesprek met Robert Bernards. Hij is sinds kort in dienst bij Interconnect als Operations Manager Datacenter. We praten met hem over zijn nieuwe functie en de kracht van Interconnect.

“Als Operations Manager Datacenter ben ik verantwoordelijk voor de efficiënte en succesvolle uitvoering van de werkzaamheden binnen onze datacenters in ’s-Hertogenbosch en Eindhoven. Dit doe ik samen met ongeveer 30 datacenter Hosts, Engineers en Beheerders. Ik ben toegespitst op de juiste inzet en taakverdeling van het team die onze datacenters 24×7 beheren. Samen met hen zorg ik ervoor dat onze klanten uiterst tevreden zijn. Als coachend leider geef ik sturing aan de dagelijkse gang van zaken binnen de datacenters en zorg samen met het team voor continue verbetering.”, vertelt Robert trots.

Robert Bernards

Robert Bernards: Operations Manager Datacenter

Veel werkervaring bij andere datacenters

Hiervoor was Robert Manager Operations binnen diverse datacenters. Hij was ook verantwoordelijk voor het change management en het kwalitatief verbeteren van het datacenter team en de dienstverlening. Hij heeft de overstap naar Interconnect gemaakt, omdat hij op zoek was naar een bedrijf die medewerkers niet als nummer ziet, maar als mensen die hun bijdragen kunnen leveren aan de groei van een bedrijf.

Het uitdagen van mijn team vind ik belangrijk

Hij vertelt ons graag over de leukste uitdagingen binnen zijn werk. “Dat zijn de operationele processen om waar nodig verbeteren. En het uitdagen van mijn teamleden om zowel kritisch als objectief naar zichzelf en het team te kijken. Dit om het team uiteindelijk sterker en flexibeler te maken.”

De kracht van Interconnect

Robert vindt de mensen en dienstverlening van Interconnect sterk in productvariëteit, keten denken, niet om zaken heen draaien en eerlijkheid. “Daarnaast het creëren van langdurige partnerships met klanten en leveranciers om de totale keten te versterken.”, aldus Robert.

Tips voor onze lezers

Robert heeft nog een aantal slimme spreekwoorden over samenwerking voor onze lezers, die hij belangrijk vindt. “Vertrouwen komt te voet en gaat te paard. Als Beter de vijand wordt van Goed, dan is Goed Beter. En goede communicatie betekent dat de zender de boodschap zodanig naar de ontvanger kan zenden, dat de ontvanger de boodschap precies begrijpt zoals de zender bedoeld heeft.”