De IT-sector is niet enkel van vitaal belang voor de digitale groei van Nederland. Het legt ook het digitale fundament onder onze maatschappij. Bedrijven moeten daarbij blindelings vertrouwen en terug kunnen vallen op dit fundament. Dat is niet iets nieuws. Maar de waarde hiervan wordt door de actualiteit des te duidelijker en zichtbaarder. We vroegen Mark van de Ven, Product Manager Cloud & Security, hoe hij deze tijd ervaart en wat de voordelen van de Cloud van Interconnect zijn.

“Als Product Manager Cloud & Security bij Interconnect geef ik sturing aan het Research & Development team. Samen met twee technische experts vertalen wij de strategie van Interconnect naar het ontwikkelen van nieuwe diensten. Mijn rol is om de strategie te bewaken door het bepalen van een roadmap, wat gaan we wel en wat niet ontwikkelen. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor het bouwen van de proposities rondom de bestaande en nieuwe diensten. Hoe komt de dienstverlening eruit te zien, welk prijsmodel gaan we hanteren en wat is onze go-to-market strategie.”

Hij vult aan: “In mijn functie opereer ik op strategisch, tactisch en operationeel niveau. Dit zorgt er ook voor dat ik een spilfunctie bekleed binnen de organisatie. De introductie van een nieuwe dienst raakt elke afdeling in de organisatie. Dit maakt het uiteraard ook erg uitdagend, aangezien je meerdere “talen” moet spreken en iedereen in de organisatie mee moet krijgen.”

ONDERNEMERSCHAP

Mark vervolgt zijn verhaal: “Het opzetten van een R&D-team is, denk ik wel het grootste succes en iets waar ik erg trots op ben. Dit team is ontstaan vanuit strategische keuzes, die deels vanuit mij zijn geïnitieerd. Het is mooi dat Interconnect die ruimte geeft aan zijn medewerkers om ook op strategisch niveau mee te denken, zowel op product als organisatorisch niveau. Interconnect geeft ruimte aan medewerkers om met initiatieven te komen en is er ook bereid om hierin te investeren. Je ziet dan echt het ondernemerschap van de directie naar boven komen. Dit is natuurlijk erg prettig als je met nieuwe diensten aan de slag gaat. Vanuit R&D zijn we dan ook erg blij dat wij ons werk kunnen doen bij een financieel stabiel en gezond bedrijf, dat wil investeren in nieuwe technieken.”

VISIE OP CLOUD

“Interconnect kan nagenoeg elk outsourcingvraagstuk invullen, ook als een organisatie deze transitie al (deels) heeft ondergaan. Interconnect kent een breed infrastructuurportfolio. Daar ligt onze kracht. Vanzelfsprekend beschikken we over een zeer hoog expertiseniveau. Hierdoor zijn we in staat om organisaties op verschillende facetten te adviseren. We leunen daarbij niet enkel op colocatie of cloud, want de uitkomst van een vraagstuk is vaak een hybride vorm”, aldus Mark van de Ven.

INTERCONNECT CLOUD

Mark gaat verder: “De Interconnect Cloud geeft organisaties de vrijheid om zelf een of meerdere cloud-omgevingen te creëren voor hun (interne) klanten. Hierbij hoeven zij zich geen zorgen meer te maken over de infrastructuur, zoals hardware voor compute, storage en connectiviteit tussen de omgevingen en naar externe omgevingen (internet en public cloud). Ze vertrouwen op onze expertise en toegankelijkheid. Wij vinden het belangrijk om mee te denken met onze klanten en zorgen ervoor dat de infrastructuur van hun totale IT-landschap optimaal op elkaar aansluit. Daarnaast is onze cloudpropositie continu in ontwikkeling en zorgen we er samen met onze partners (klanten en leveranciers) voor, dat het toekomstbestendig is, ook in deze tijd van snelle ontwikkelingen.”