Interconnect heeft twee eigen, geografisch gescheiden datacenters in Nederland. Het eerste datacenter met hoofdkantoor is te vinden in ‘s-Hertogenbosch, het andere datacenter in Eindhoven. Betrouwbaarheid, professionaliteit en vertrouwen staan bij ons centraal. Daarom werken in onze datacenters hoogopgeleide mensen. Het datacenter team bestaat uit gecertificeerde datacenter beheerders, gecertificeerde datacenter engineers en datacenter hosts. Zij staan allemaal 24/7 voor u klaar om uw omgeving te monitoren en te beheren.

Trots op het datacenter team
In de datacenters van Interconnect werken ruim 25 datacenter specialisten, die beschikken over toonaangevende datacenter certificeringen. Zo werken er momenteel 10 Certified Datacenter Professionals (CDCP), meerdere Certified Datacenter Specialists (CDCS) en één Certified Datacenter Facility Operations Manager (CDFOM). Verder hebben we een Certified Datacenter Expert (CDCE) en een Certified TIA-942 Design Consultant (CTDC) in dienst. Daarnaast beschikt men over jarenlange werkervaring binnen diverse datacenters. Het team heeft zichzelf tot doel gesteld om continu nieuwe certificeringen te behalen en zich hiermee steeds te blijven ontwikkelen. Met deze gedreven medewerkers hebben wij het hoogstopgeleide datacenter team van Nederland. En daar zijn wij trots op!

Wat doen de datacenter beheerders?
De beheerders onderhouden en beheren de datacenters. Verder signaleren, registreren en lossen zij storingen, incidenten en/of afwijkingen op. Dit doen zij om een 24/7 beschikbaarheid en goede werking van alle systemen te kunnen waarborgen. Wij zoeken nog datacenter medewerkers. Bekijk onze vacatures!

Wat doen de datacenter engineers?
De datacenter engineers leveren racks voor klanten op en leggen de aangevraagde verbindingen aan. Verder voeren zij Smart hands en Remote hands verzoeken voor u uit, zoals Rack & Stack, remote support en migratieservices. Verder spelen zij een belangrijke rol in het aanleggen, onderhouden en het vastleggen van het fysieke netwerk tussen alle servers en switches die op zaal staan. Vele kilometers koper- en glasvezelkabel worden er door de datacenter engineers gelegd, gemeten en gelabeld.

Wat doen de datacenter hosts?
De hosts zijn verantwoordelijk voor de datacenterbezoeken, ontvangen en begeleiden de bezoekers van het datacenter. Zij zorgen dat klanten toegang tot hun eigen apparatuur volgens de geldende richtlijnen. Het is namelijk hun primaire taak om ervoor te zorgen, dat alleen geautoriseerde personen toegang krijgen tot het datacenter. Daarnaast ondersteunen ze de datacenter engineers met technische werkzaamheden, hebben ze facilitaire taken en bewaken ze de controlesystemen.

Betrouwbaarheid staat voorop!
Wij streven naar de hoogste kwaliteit en betrouwbaarheid. Iedere medewerker van onze datacenters levert daarvoor dagelijks een flinke bijdrage. Dat vinden wij belangrijk, omdat we daarmee onze klanten deze optimale kwaliteit en betrouwbaarheid kunnen garanderen. We proberen elke dag te verbeteren, daarom monitoren we dit continu.

Meer informatie?
Heeft u een outsourcingsvraagstuk? Neem dan contact met ons op via telefoonnummer 073 88 000 00. Of stuur een e-mail naar info@interconnect.nl.