“De cloud geeft je een goede nachtrust”, zo vertelt Rob Stevens directeur van Interconnect Services. Toch zijn er nog veel bedrijven die werken met (eigen) servers en die ’s nachts hun bed uit moeten om alles draaiende te houden. Met de cloud is dit verleden tijd. Stevens legt uit waarom.

Interconnect Services is gevestigd in ’s-Hertogenbosch en Eindhoven. Rob weet veel over de cloud; hij heeft twee eigen datacenters waaruit colocatie en clouddiensten geleverd worden, inclusief een uitgebreid connectivity-netwerk met end-to-end SLA.

Waarom is cloud hosting zo populair?

“We zien de verschuiving van colocatie naar cloud inderdaad steeds meer toenemen. Hosting in de cloud ligt anno 2016 voor op colocatie met 15% ten opzichte van 13%. In 2021 verwachten we dat zelfs 28% host via de cloud en nog maar 22% coloceert (Bron: Dutch Datacenter Report van Dutch Datacenter Association). Cloud hosting is zo populair, omdat het zoveel gebruikersgemak biedt. Het is op de toekomstgericht, biedt een veilige en schaalbare omgeving en alles wordt continu gemonitord. De data van onze klanten staan in een veilige en betrouwbare omgeving die 24/7 bewaakt wordt”, licht Stevens toe.

Hoe veilig is de Cloud?

“Veiligheid is het allerbelangrijkste punt, daar ligt ook de grootste angst van bedrijven en particulieren, maar nergens wordt zo hard gewerkt aan veiligheid als in de cloud. De Infrastructure-as-a-service (IaaS) wordt continu doorontwikkeld, zodat we meer geavanceerde firewalling, Anti-DDoS en VEEAM Backup replication kunnen leveren. Met een stijging van 180% in Distributed Denial Of Service (DDoS) aanvallen sinds 2014 is het van groot belang je hiertegen te beschermen. Wij bieden daarom, aanvullend op onze diensten, een Anti-DDoS dienst. Deze detecteert en filtert het malafide verkeer, voordat dit kwaad kan doen. En met een VEEAM back-up beveilig je je data nog eens extra”, aldus Stevens.

Hoe kies ik een provider?

Stevens: “De keuze voor een provider is voornamelijk afhankelijk van de kwaliteit en veiligheid die hij kan bieden. Zoek naar een provider met een besloten netwerk en een besloten koppeling naar de cloud. Een goede verbinding is bijvoorbeeld een IP-Virtual Private Network (IP-VPN) verbinding. Hiermee kun je verschillende vestigingen koppelen zonder tussenkomst van het internet. Dit betekent: een plek met één veiligheidsrisico, één ‘deur’ die beveiligd dient te worden. Deze deur is vervolgens weer makkelijk te beschermen met een Firewall. En uiteraard zijn stroom, netwerkconnectiviteit, koeling en toegang ook belangrijk bij de keuze voor een provider.

Hoe flexibel zijn jullie als provider?

“In deze dynamische wereld moet je flexibel zijn in zowel diensten als in service. Daarom bieden wij vanaf nu de klantvriendelijke opzegtermijn van een maand voor bijna alle diensten. Dit kan alleen als je kwaliteit levert.” Interconnect loopt hiermee ook vooruit op de markt.

Waarom zijn jullie genomineerd voor de Computable Award voor ICT-Infrastructuurleverancier van 2016?

“We zijn heel trots op de nominatie voor ICT-infrastructuurleverancier. Het is een bevestiging van onze vooruitstrevende manier van werken. De redenen voor de nominatie zijn onze nauwe samenwerking met ict-afdelingen en –dienstverleners bij het implementeren en beheren van betrouwbare oplossingen. Maar ook onze onafhankelijkheid waardoor we strategische keuzes kunnen maken die bijdragen aan de kwaliteit van de diensten. Ons netwerk en onze dienstverlening zijn door diverse instanties op het hoogste niveau gecertificeerd. Hierin speelt ook een rol dat wij zuinig en milieubesparend omgaan met energie, afvalstromen en emissies.”

Meer info?

Kom een kijkje nemen in één van onze datacenter, zodat je met eigen ogen kunt zien hoe ons datacenter beveiligd is.