Sinds 1 februari werkt projectleider Tim Potjes, namens de Stichting BEE-Ideas, bij Interconnect. Hij is gestart met het vormen van zijn softwareteam binnen de afdeling Software Development van Interconnect. Op 28 februari zijn de zogenaamde bijen, Georgio van Daal en Wes van de Plas, aan de slag gegaan. Zij hebben een afstand tot de arbeidsmarkt en worden in dit sociale project binnen ongeveer zes maanden opgeleid tot IT’er.

Gezamenlijk kansen creëren

Georgio, Wes en Tim zijn het proces voor aanvragen, aanpassen en opzeggen van onze dienst domeinregistratie aan het automatiseren. Wij creëren op deze manier samen met de Stichting BEE-Ideas kansen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Samen met onze ervaren softwareontwikkelaars en projectleider Tim worden de drie medewerkers opgeleid binnen Agile en Scrum werken. Binnenkort zijn ze al gecertificeerd Professional Scrum master. Ze zijn daarnaast ook bezig met het leren van de basis van programmeren.

Van links naar rechts: Tim, Wes en Georgio.

Goede oplossing

Teamleider Maurice Severens is erg verheugd dat Interconnect als maatschappelijk betrokken bedrijf mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt wil opleiden. Er is natuurlijk een krapte op de arbeidsmarkt en hiermee hebben we een goede oplossing te pakken om IT’ers op te leiden. We kunnen op deze manier samen het potentieel ontwikkelen van mensen. Georgio, Wes en Tim zijn met een openstaand vraagstuk van ons aan de slag gegaan. Dus wij en onze klanten profiteren op deze manier ook van hun kennis en ervaring.
In het verleden hebben we vaker als inclusieve werkgever aan dit soort sociale projecten meegedaan. We hebben het nu samen met de Stichting BEE-Ideas opnieuw tot leven gebracht.

Over Stichting BEE-Ideas

Stichting BEE-Ideas ontwikkelt software in projecten met impact op mens, maatschappij en milieu. De doelstelling van BEE-Ideas is wereld veranderende software ontwikkelen en het toegankelijk maken van technologie voor mensen en organisaties die een duurzaam software idee hebben. Het BEE-Ideas platform is een community van maatschappelijk betrokken bedrijven en geïnteresseerden in duurzame software.

BEE-Ideas wil haar doelen bereiken door:

  • Bewustzijn te creëren door duurzame software ideeën onder de aandacht te brengen en te delen.
  • Advies te geven over softwareontwikkeling, recycling van al gerealiseerde projecten en slimme capaciteit oplossingen.
  • Zorg te dragen dat duurzame softwareprojecten daadwerkelijk gerealiseerd worden.
  • Mensen met een afstand tot de (ICT) arbeidsmarkt op te leiden in duurzame softwareprojecten.

Momenteel heeft BEE-Ideas circa 45 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in diverse softwareprojecten aan het werk bij 11 verschillende opdrachtgevers.