DIGGRS is bezig met de aanleg van het buitenterrein van Interconnect in ’s-Hertogenbosch.
Mike Daas, directeur van DIGGRS, vertelt wat het werk zoal inhoudt. We zijn zeer benieuwd en stellen graag een paar vragen over dit project.

Met welke werkzaamheden is DIGGRS voor Interconnect bezig?

Wij verzorgen de complete inrichting en coördinatie van het buitenterrein. Dat houdt onder andere in: de aanleg van ondergrondse infra, waaronder vuilwater- en infiltratieriolering, de mantelbuizen, kabels en ook alle leidingen. Dan de aanleg van rijbanen, parkeerplaatsen, een containerplaats, de groenstroken en een wadi (een groene greppel). Verder graaf- en funderingswerkzaamheden voor de fietsenstalling en er komt een overdekte carport met zonnepanelen. Daarnaast plaatsen we ook de lichtmasten en het terreinmeubilair (denk aan banken waarop een klant kan zitten).

nieuwbouw Diggrs Diggrs infra

Wat is het belang van al deze werkzaamheden?

Het realiseren van een praktisch ingericht buitenterrein, gericht op duurzaamheid. En met een aangename uitstraling die past bij het karakter van de omliggende, moderne gebouwen.

Hoe ziet de samenwerking tussen Interconnect en DIGGRS eruit? Wat maakt dat zo uniek?

Onze samenwerking betekent ook echt samenwerken. We kijken vanaf dezelfde lijn naar de vraagstukken en vullen elkaar aan waar mogelijk. Dit project is juist uniek omdat wij, DIGGRS met projectleider Janneke Eysbroek van Interconnect, vanaf het allereerste ontwerp de projectbegeleiding voeren voor alle randactiviteiten op het buitenterrein. Denk aan hekwerken, de eerdergenoemde carport, glasvezelaansluiting (door SPIE), klimaatbeheersing (door Stulz) en stroomvoeding. Door het wederzijdse vertrouwen, werken we des te efficiënter samen en dat is weer kostenbesparend.

Zijn er nog specifieke bijzonderheden in dit project?

Er is bij het ontwerp extra rekening gehouden met klimaatadaptatie. Door het ‘groen’ inrichten van het terrein, wordt het een hittestressbestendige omgeving met meer biodiversiteit. Bijvoorbeeld: Het regenwater van het terrein wordt niet afgevoerd, maar juist lokaal in de grond geïnfiltreerd met een open verharding.

Hartelijk bedankt voor deze toelichting Mike. We zijn ontzettend benieuwd hoe het er straks uitziet, als we gaan verhuizen!