We zijn steeds afhankelijker van de beschikbaarheid van data. In ons werk. Thuis. De wereld is een connected world. Een wereld waarin je je koelkast koppelt aan je smartphone, maar ook een wereld waarin je plaats- en tijdsonafhankelijk werkt. Het zijn slechts enkele voorbeelden, maar ze hebben een duidelijke overeenkomst: ze leiden tot een data-explosie. En die data moet beschikbaar zijn. Dat is de reden dat organisaties kritisch naar hun IT-infrastructuur kijken.

In dit blog bespreken we de 3 grootste risico’s van het on-premise opslaan van data en hoe u deze risico’s minimaliseert.

 

FYSIEKE RISICO’S

Het beheren van een eigen on-premise-oplossing brengt fysieke risico’s met zich mee. Zo bent u zelf verantwoordelijk voor de connectiviteit, het stroomvermogen en alle redundante (nood)voorzieningen. Ook zaken als het onderhoud en koeling van de hardware behoren tot de risicofactoren en leiden daarbij tevens veelal af van uw core business.

 

DIGITALE RISICO’S

Ook digitaal neemt het aantal risico’s toe. Cyberaanvallen zijn steeds geavanceerder, persoonlijker en professioneler. Daarbij toont een onderzoek van VMware uit december 2020 aan dat 74,5% van de Nederlandse respondenten het aantal cyberaanvallen in de voorgaande twaalf maanden heeft zien toenemen. Dit maakt het digitaal beveiligen van uw data belangrijker dan ooit. Bedrijven hebben meestal niet de capaciteit om hun IT’ers zich volledig op cybersecurity te laten richten. Zij moeten zich namelijk ook bezighouden met onboarding, het installeren van nieuwe soft- en hardware, updates, etcetera.

Nu DDoS-aanvallen, ransomware en andere cyberaanvallen dagelijkse kost zijn, moet er ook meer aandacht komen voor de digitale beveiliging van data. Na een succesvolle cyberaanval kunt u namelijk toegang tot uw data en applicaties kwijtraken. Wanneer u ervoor kiest om uw data op te slaan bij een externe partner, gespecialiseerd in het weren tegen digitale risico’s, vermindert u de kans dat dit gebeurt aanzienlijk. Daardoor blijft u zich focussen op uw core business en hoeft u zich minder zorgen te maken over de beveiliging van uw data.

 

DISCONTINUÏTEIT

Wanneer u zelf uw eigen data on-premise beheert, bent u ook zelf verantwoordelijk voor de continuïteit. De data moet altijd beschikbaar zijn wanneer werknemers die nodig hebben, maar daarnaast moeten er ook regelmatig back-ups gemaakt worden. Gebeurt dit niet, dan komt daarmee de continuïteit van de organisatie in het gedrang. Het is daarom belangrijk om een fallback scenario te creëren voor het geval dit onverhoopt een keer gebeurt. Zo zorgt u ervoor dat downtime wordt geminimaliseerd en dat uw werknemers altijd aan de slag kunnen.

 

HOE HELPT INTERCONNECT?

Interconnect is een partij die uw bedrijf kan ondersteunen bij het verminderen van risico’s voor uw dataopslag. Dat doen we op de volgende manieren:

  • We kunnen u helpen met het ontwerpen en implementeren van een goede back-up en disaster recovery-strategie, bijvoorbeeld door het opslaan van back-ups in onze veilige en kwalitatief hoogwaardige datacenters in Eindhoven en ‘s-Hertogenbosch.
  • Interconnect is de betrouwbare datacenter- en cloudspecialist.
  • We leveren zowel proactieve als reactieve DDoS-oplossingen.
  • Bij ons bent u aan het juiste adres voor diverse firewalls. U heeft de keuze uit redundante dedicated firewalls (zowel single- als multi-site) en een op een shared platform ingezette en door Interconnect gemanagede shared firewall.
  • Onze datacenters zijn voorzien van thermografische camera’s die vroegtijdig temperatuurstijgingen kunnen detecteren.
  • Onze datacenters zijn voorzien van waterloze vuur bestrijdingsmiddelen. Hiermee wordt het zuurstofgehalte van de desbetreffende ruimte in zulke mate naar beneden gebracht, dat het vuur geen kans meer heeft.
  • Onze 100% onafhankelijke datacenters staan allemaal in Nederland en beschikken over alle belangrijke certificeringen en voorzieningen.
  • We staan 365 dagen per jaar en 24 uur per dag garant voor toegang, support en bewaking.

 

MEER WETEN?

Wilt u uw data ook op een veilige en betrouwbare manier opslaan? Interconnect helpt u graag verder en denkt actief mee over de beste oplossingen voor uw persoonlijke situatie. Benieuwd naar de mogelijkheden? Bel ons dan op 073 88 000 00 of stuur een e-mail naar info@interconnect.nl.