Veel organisaties worden geconfronteerd met dataverlies als gevolg van het dagelijks toenemende aantal data en de complexiteit ervan. Daarnaast liggen cybercriminelen altijd op de loer. Dit is ondertussen overal bekend, maar wat organisaties zich vaak niet realiseren is dat de standaard Microsoft beveiligingsmaatregelen onvoldoende zijn om dataverlies te voorkomen. 

Mijn Microsoft 365 data staat veilig in de cloud, of toch niet?

Systeemstoringen, malware, menselijke fouten, malafide gebruikers of personeelsverloop. Het zijn allemaal oorzaken die ervoor kunnen zorgen dat uw MS Teams, SharePoint, OneDrive of Exchange gegevens van de ene op de andere dag niet meer beschikbaar zijn. Dit kan enorme impact hebben op uw business.

Om hier snel op in te spelen is het laatste vangnet een backup. Doet Microsoft dit niet automatisch voor mij? Niet helemaal. De verantwoordelijkheid over de data ligt bij u als organisatie en niet bij Microsoft. Hier leest u meer over dit verantwoordelijkheidsmodel.

Waarom het beheerplatform van Interconnect

Ons beheerplatform dat gebruikt maakt van de nieuwste Veeam technologie zorgt ervoor dat u of uw eindklant zich nooit meer druk hoeft te maken over uw backups:

 • Multi-tenancy: Beheer en monitor alle backups van uw eindklanten in één overzichtelijk beheerplatform.
 • Zeer ruime opslagmogelijkheden: Door middel van object storage.
 • In controle over uw backups: Opgeslagen in onze eigen datacenters, via eigen storage systemen en verbindingen. U weet dus waar uw data staat.
 • Geen vendor lock-in: Uw backups staan niet bij Microsoft opgeslagen, maar bij Interconnect.
 • Overzichtelijk kostenplaatje: Maandelijks bedrag door pay-per-user model.
 • Setup once, runs forever: Geen kennis of kunde benodigd voor beheer van het platform.
 • Veel verschillende herstelopties: Elke versie van een bestand, gesprek of postvak kan elk moment worden hersteld.


Actie: Neem nu de eerste maand GRATIS af tot 100 gebruikers!

Ruime configuratiemogelijkheden

Opereert u binnen het notariaat, de advocatuur, gemeente, gezondheidszorg of binnen een andere sector? Voor elke bedrijfstak biedt het platform een oplossing.

 • 1x per twee dagen een backup maken van het Microsoft 365 pakket, of liever 4x per dag?
 • Een complete backup als disaster recovery oplossing na een grootschalige hack van uw Microsoft 365 data of juist één specifiek mailtje terughalen waarin zeer gevoelige informatie vermeld staat?
 • Recente bestanden terughalen of bestanden van 3 jaar geleden?
 • Weinig opslag benodigd of liever ongelimiteerde opslag?
 • Uw eigen organisatie beschermen of meerdere eindklanten willen bedienen?

Bij iedere voorkeur bieden wij een oplossing op maat. Zorg voor zekerheid en neem de verantwoordelijkheid voor uw Microsoft 365 data!

Aanvraag backup voor Microsoft 365


Veelgestelde vragen

Ik kan verwijderde mails in Outlook terugzien van meer dan twee jaar geleden. Waarom heb ik dan een backup-oplossing nodig?

Er is geen onbeperkte data beschikbaar in het postvak of deleted items vak. Zodra postvakken vol zitten, worden de oudste berichten automatisch verwijderd en zijn ze niet meer te herstellen.

Iedere dag ververst Microsoft de data uit mijn 365 pakket. Waarom zou ik dit willen wijzigen?

Wat als er binnen deze 24 uur een storing ontstaat? Dan gaat alle data verloren die binnen deze tijd is verwerkt. U kunt bij ons platform zelfs backups per uur maken.

Kan ik dit portaal gebruiken als stand-alone product of zijn er andere Interconnect diensten nodig?

Backup voor Microsoft 365 is een product dat als losse dienst afgenomen kan worden, maar ook gecombineerd kan worden met andere diensten, zoals IaaS of colocatie.

Is mijn backup data beveiligd?

Multi-factor-authenticatie (MFA) is op meerdere lagen toe te passen binnen het beheerplatform. Alle servers zijn daarnaast afgeschermd met een geavanceerde firewall. De backups worden opgeslagen in onze Tier-3 datacenters in Nederland.