Een vraag waar letterlijk ieder bedrijf zich mee bezig zou moeten houden. De ransomware dreiging wordt tegenwoordig steeds reëler en dit zal alsmaar toenemen. ChannelConnect toont aan dat maar liefst 64% van de bedrijven bevestigt dat ze met dit soort cybercrime incidenten te maken hebben gehad in 2022.

Wat is de impact?

Bij een ransomware aanval worden er databestanden van gebruikers versleuteld. Dit heeft als doel om deze later te ontsluiten en dit vaak in ruil voor geld. In de extremere situaties wordt het gehele IT-systeem geblokkeerd, doordat ook systeembestanden versleuteld worden. Dit brengt de integriteit en vertrouwelijkheid van uw data in gevaar. Er zijn een aantal gevolgen die veel impact hebben op de bedrijfsvoering, namelijk:

  • Directe kosten door het geëiste losgeld en;
  • Indirecte kosten door gedwongen downtime, reputatieverlies, aansprakelijkheid, dataverlies en bijkomende schade.

Wat kunt u eraan doen?

  1. Zorg voor een goede back-up strategie.
  2. Update uw IT-systemen met de meest recente versies. (Ook de software die niet meer in gebruik is!)
  3. Installeer solide beveiligingssoftware.
  4. Train het personeel over cybercriminaliteit
  5. Test regelmatig de beveiliging.

Wat kan Interconnect doen?

De beste manier om een ransomware aanval te voorkomen is preventie. Toch is dit in het huidige dreigingslandschap niet altijd mogelijk. Daarom moeten bedrijven voorbereid zijn met een noodplan. Interconnect biedt daarom verschillende back-up en disaster-recoverydiensten die ondersteund worden door gecertificeerde software. Benieuwd naar de oplossingen die Interconnect als betrouwbare partner biedt? Of wilt u in contact komen met één van onze experts? Lees hieronder verder. 

Vragen?

Wij helpen u graag!

Advies:
073 - 88 000 00
Customer service:
073 - 88 000 11