Als een IT-omgeving verspreid is over 2 datacenters en deze omgevingen zijn, tot op zekere hoogte, identiek aan elkaar, spreken we van een Twin datacenter oplossing. Bij een Twin datacenter wordt de primaire omgeving in een datacenter gespiegeld naar een secundaire omgeving in een ander datacenter. Om de beschikbaarheid van een dienst te verhogen en schade te voorkomen.

Een Twin datacenter oplossing maakt disaster tolerance voor de IT-infrastructuur mogelijk. Een disaster tolerance oplossing is interessant voor bedrijven, die kiezen voor maximale beschikbaarheid. En waarbij een korte onderbreking van een systeem een grote impact op de bedrijfsvoering kan hebben met financiële schade als gevolg.

HOE WERKT HET?

Een goed werkende Twin datacenter oplossing is afhankelijk van een aantal onderdelen. Zo moet u de datacenters door middel van de juiste interconnecties met elkaar verbinden. Uw IT-infrastructuur moet immers gespiegeld worden. Aan het repliceren van data zijn vaak hoge technische eisen verbonden. De afstand en het type verbinding tussen de datacenters zijn hierbij belangrijke gegevens.

Bij een calamiteit op de primaire locatie moet daarnaast uw IT-omgeving op de juiste manier beschikbaar worden gesteld aan de gebruiker. Een goede netwerkconfiguratie binnen het core netwerk van de service provider(s) is essentieel, zodat er automatisch wordt overgeschakeld naar de secundaire locatie.

ONZE TWIN DATACENTER OPLOSSING

Een Twin datacenter oplossing is maatwerk en vraagt dan ook om persoonlijke aandacht. Graag gaat Interconnect met u en uw engineers in gesprek om te bepalen welke configuratie voor uw organisatie wenselijk is. Interconnect heeft 2 hightech datacenters in compleet eigen beheer. In ’s-Hertogenbosch beslaat de datacentervloer 800 m2 en in Eindhoven 6.000 m2. Als volledig onafhankelijke provider met het grootste Tier3+ datacenter van Zuid-Nederland hebben we jarenlange ervaring met IT-infrastructuren die een hoge beschikbaarheid nodig hebben.

Kwaliteit en betrouwbaarheid staan voorop in onze dienstverlening. Interconnect is onder andere ISO 27001 (informatiebeveiliging) en ISO 9001 (kwaliteitsmanagement) gecertificeerd, VMware Principal Partner, Microsoft Gold Partner en Veeam Gold Partner.

Om het milieu zoveel mogelijk te kunnen ontzien, is er ook een milieumanagementsysteem ingevoerd conform ISO 14001. Daarnaast beschikt Interconnect over een ISAE3000 verklaring. ISAE 3000/ SOC 2 type 2 geeft een onafhankelijk oordeel over de kwaliteitsaspecten (principles): ‘beveiliging’ en ‘beschikbaarheid’ van de datacenter en cloud diensten die Interconnect levert.

Onze noodstroomaggregaten in Den Bosch en Eindhoven gebruiken Gas-To-Liquid (GTL) brandstof. Dit is synthetische brandstof en dus beter voor het milieu.

De datacenters van Interconnect zijn verder PCI-DSS gecertificeerd. PCI-DSS staat voor ‘Payment Card Industry Data Security Standard’ en stelt hoge eisen aan de beveiliging van creditcardgegevens. Onze certificeringen zijn terug te vinden op https://www.interconnect.nl/certificeringen.

CONTINUÏTEITSGARANTIE

Omdat Interconnect onafhankelijk van derden opereert, zijn we in staat om altijd strategische keuzes te maken die bijdragen aan de kwaliteit van onze diensten. Zo kunnen wij de continuïteit van onze diensten waarborgen.

Interconnect is, als eerste in de IT-branche, gestart met het aanbieden van een bijzondere continuïteitsgarantie voor haar klanten. De Stichting Continuïteit Interconnect is sinds januari 2018 actief en afhankelijk van het aantal jaar dat de stichting bestaat bouwt het ieder jaar 1 maand tot max. 6 maanden continuïteit op. Wij bieden dit kosteloos aan als een extra service bij onze klanten. Lees meer hierover op https://www.interconnect.nl/zekerheid.

Meer weten over het opzetten van een Twin datacenter? Download dan in het rechtermenu de Whitepaper!


Vragen?

Wij helpen u graag!

Advies:
073 - 88 000 00
Customer service:
073 - 88 000 11