Gegevens die op schijf of in de Cloud zijn opgeslagen, zijn niet altijd bestand tegen aanvallen van buitenaf. Op dit moment zijn er enkele voorbeelden (zoals Universiteit Maastricht) van ransomware-aanvallen bekend, waarbij organisaties hun gegevens zijn verloren of schrikbarende bedragen hebben moeten betalen om weer toegang tot hun data te krijgen. Dit bevestigt de noodzaak om een back-up van gegevens offline op tapes te hebben. Niemand kan iets hacken dat niet aan een netwerk hangt.

VOORDELEN VAN BACK-UP OP TAPE

Tape archiving is één van de beste manieren om back-ups offline te halen. Zodat deze niet op afstand te infecteren of te wissen zijn. Dit wordt ook wel een ‘air-gapped back-up’ genoemd en biedt een goede bescherming tegen de gevolgen van infectie door ransomware en de zogenaamde ‘Angry Admin’. De mate van betrouwbaarheid en gunstige prijs per TB van Tape Archiving zijn belangrijk. Er zijn meer voordelen, zoals de compatibiliteit, de langdurige capaciteit en de draagbaarheid.

Voor het wegschrijven van een back-up adviseren we vaak disk, voor archief gebruiken we meestal tape. Disk wordt gebruikt voor back-ups die niet per se jarenlang bewaard hoeven te worden, maar waarvan snel data teruggehaald wordt. Wilt u data langer bewaren – vanwege bijvoorbeeld wetgeving of juridische zaken – dan wordt deze eerder op tape bewaard. Het voordeel van een dergelijke combinatie is dat recente data snel toegankelijk is vanuit het back-up platform op disk. En data die voor langere periode bewaard moet blijven, ligt veilig op tape in een kluis.

TAPE ARCHIVING 

Bij onze backup dienst heeft u de mogelijkheid om de gemaakte back-up weg te schrijven naar archief. Dit is mogelijk op basis van disk en tape. Bij Tape archiving wordt u eigenaar van de tape en zorgt Interconnect ervoor dat de back-up encrypted op tape wordt opgeslagen. Nadat deze vol is, kan de tape overschreven worden of kunt u deze gratis ophalen om deze op een externe locatie veilig op te slaan. Op deze manier is de data op 3 plaatsen opgeslagen. Namelijk productiedata in het ene datacenter van Interconnect, de back-up data in het andere datacenter van Interconnect en archiefdata op een 3e (eigen) locatie.

Vragen?

Wij helpen u graag!

Advies:
073 - 88 000 00
Customer service:
073 - 88 000 11