Veel organisaties worden geconfronteerd met dataverlies als gevolg van het dagelijks toenemende hoeveelheid data en de complexiteit ervan. Daarnaast liggen cybercriminelen altijd op de loer. Dit is ondertussen overal bekend, maar wat organisaties zich vaak niet realiseren is dat de standaard Microsoft beveiligingsmaatregelen onvoldoende zijn om in het geval van calamiteiten dataverlies te voorkomen. 

Mijn Microsoft 365 data staat veilig in de cloud, of toch niet?

Systeemstoringen, malware, menselijke fouten, malafide gebruikers of personeelsverloop. Het zijn allemaal oorzaken die ervoor kunnen zorgen dat uw MS Teams, SharePoint, OneDrive of Exchange gegevens van de ene op de andere dag niet meer beschikbaar zijn. Dit kan enorme impact hebben op uw business.

Om hier snel op in te spelen is het laatste vangnet een backup. Doet Microsoft dit niet automatisch voor mij? Niet helemaal. De verantwoordelijkheid over de data ligt bij u als organisatie en niet bij Microsoft. Hier leest u meer over dit verantwoordelijkheidsmodel.

Waarom het beheerplatform van Interconnect

Ons beheerplatform dat gebruikt maakt van de nieuwste Veeam technologie zorgt ervoor dat u of uw eindklant zich nooit meer druk hoeft te maken over uw backups:

 • Multi-tenancy: Beheer en monitor alle backups van uw eindklanten in één overzichtelijk beheerplatform.
 • Zeer ruime opslagmogelijkheden: Door middel van object storage.
 • In controle over uw backups: Opgeslagen in onze eigen datacenters, via eigen storage systemen en verbindingen. U weet dus waar uw data staat.
 • Geen vendor lock-in: Uw backups staan niet bij Microsoft opgeslagen, maar bij Interconnect.
 • Overzichtelijk kostenplaatje: Maandelijks bedrag door pay-per-user model.
 • Setup once, runs forever: Geen kennis of kunde benodigd voor beheer van het platform.
 • Veel verschillende herstelopties: Elke versie van een bestand, gesprek of postvak kan op elk moment worden hersteld.


Actie: Neem nu de eerste maand GRATIS af tot 100 gebruikers!

Voor partners:

Volgens Statista is Microsoft 365 het meest populaire kantoorsoftwarepakket in Nederland. Grote kans dat uw eindklant hiervan dus gebruik maakt. Het marktpotentieel van Microsoft 365 backup is dus enorm en uw klanten lopen risico indien er nog geen backups van hun Microsoft data wordt gemaakt. De voordelen voor u als reseller:

 • De mogelijkheid om nieuwe terugkerende inkomstenstromen te creëren;
 • Uitbreiding van een bestaand portfolio voor Backup as a Service (BaaS);
 • Word ‘trusted advisor’ en help klanten de risico’s op verlies van kritieke gegevens te beperken.

Door de trusted advisor rol bent u een onmisbaar onderdeel van de IT-strategie van elke klant.

Voor IT-teams van eindgebruikers:

IT-beheerders kunnen zeer efficiënt werken en veel tijd besparen door het herstel van e-mails, bestanden en meer veilig te delegeren vanaf één centraal beheerportaal. Hieronder ziet u een scenario:

 1. Uw collega Pieter heeft een belangrijke presentatie op dinsdag, maar heeft deze per ongeluk verwijderd.
 2. U als backup-beheerder stuurt Pieter naar het self-service beheerportaal van Interconnect.
 3. Pieter kan zelf zijn bestand herstellen, zonder direct toegang te krijgen tot de backup server. Dit komt door de rollen die kunnen worden toegewezen aan gebruikers.
 4. U heeft veel tijd over voor andere IT kerntaken die u die dag had moeten uitvoeren!

Aanvraag backup voor MS365


Veelgestelde vragen

Ik kan verwijderde mails in Outlook terugzien van meer dan twee jaar geleden. Waarom heb ik dan een backup-oplossing nodig?

Er is geen onbeperkte data beschikbaar in het postvak of deleted items vak. Zodra postvakken vol zitten, worden de oudste berichten automatisch verwijderd en zijn ze niet meer te herstellen.

Iedere dag ververst Microsoft de data uit mijn 365 pakket. Waarom zou ik dit willen wijzigen?

Wat als er binnen deze 24 uur een storing ontstaat? Dan gaat alle data verloren die binnen deze tijd is verwerkt. U kunt bij ons platform zelfs backups per uur maken.

Kan ik dit portaal gebruiken als stand-alone product of zijn er andere Interconnect diensten nodig?

Backup voor Microsoft 365 is een product dat als losse dienst afgenomen kan worden, maar ook gecombineerd kan worden met andere diensten, zoals IaaS of colocatie.

Is mijn backup data beveiligd?

Multi-factor-authenticatie (MFA) is op meerdere lagen toe te passen binnen het beheerplatform. Alle servers zijn daarnaast afgeschermd met een geavanceerde firewall. De backups worden opgeslagen in onze Tier-3 datacenters in Nederland.