WAT IS KUBERNETES?

Containerisatie en Kubernetes (K8s) zijn technologieën die snel aan populariteit winnen. Ze maken het uitrollen en managen van software een stuk makkelijker, waardoor organisaties sneller en eenvoudiger software kunnen opleveren naar een werkende productieomgeving. Containers zijn de IT-equivalenten van de alom bekende metalen kisten waarmee we producten over de hele wereld verplaatsen.

Containerisatie deed in 1979 al haar intrede in de IT-wereld toen Unix de grondbeginselen van de technologie introduceerde. Inmiddels is containertechnologie flink geëvolueerd. Het grote voordeel van containers ten opzichte van VM’s? Containers zijn compacter omdat ze in tegenstelling tot VM’s geen besturingssysteem herbergen. Containerisatie maakt het mogelijk om applicaties te virtualiseren of isoleren op een onderliggend besturingssysteem. Kubernetes verzorgt alle communicatie- en infrastructuurbehoeften voor applicaties. 

 

Wilt u meer weten over het Managed Kubernetes-platform van Interconnect? Download de product paper op deze pagina of neem vrijblijvend contact op door te bellen naar 073 88 000 00, of een e-mail te sturen naar info@interconnect.nl. U kunt ook het contactformulier op deze website invullen.