Als Managed Services Provider kunt u niet zonder een solide, betrouwbaar en veilig technologieplatform om uw diensten aan klanten aan te bieden. Daarbij wilt u de ruimte om de volledige focus op klanten en diensten te leggen en niet beperkt te worden door beheer en techniek. Interconnect neemt dat laatste uit handen met de Interconnect Cloud. Dit platform heeft als basis VMware Cloud Director, wat de ideale technologie is voor een multi-tenant omgeving en dus bij uitstek geschikt voor Managed Service Providers.

VMware


Het is niet voor niets dat we de technologie van VMware als basis hebben genomen voor ons cloudplatform. VMware is al jaren de absolute marktleider op het gebied van virtualisatie. Wij werken al meer dan 10 jaar met ze samen en hebben in die periode brede en diepe expertise opgebouwd met de technologie van VMware. We hebben al jaren de hoogste partnerstatus als Principal Partner en zijn daarnaast Cloud Verified. Verder beschikken onze medewerkers over de hoogste VMware-certificeringen.

 

 

Multi-tenant

Met VMware Cloud Director bieden we MSP’s de mogelijkheid om virtuele datacenters te creëren, waarmee u uw eindklanten optimaal kunt voorzien van diensten. Dankzij het multi-tenant concept is het mogelijk om elke eindklant een gescheiden, eigen virtueel datacenter te bieden op basis van gedeelde infrastructuur in ons datacenter. Daarbij zorgen we ook voor netwerktoegang en security. U kunt als MSP alle virtuele datacenters (van de verschillende eindklanten) vanuit 1 portal beheren. Alle resources van eindklanten zijn optimaal van elkaar gescheiden. Zij hoeven zich geen zorgen te maken over beschikbaarheid of veiligheid.

Beheer

We hebben ons platform zo gebouwd dat de beheerlast voor MSP’s zo laag mogelijk is. Alle virtuele datacenters voor eindklanten zijn via 1 centraal scherm door de MSP te beheren. Cloud Director vereenvoudigt het beheer verder door de mogelijkheid om een groeiend aantal beheeractiviteiten volledig te automatiseren, aangezien het volledig via API’s aangestuurd kan worden.

Daarnaast is het mogelijk om de afname per eindklant en de afname als geheel te volgen. Naarmate de totale, opgetelde afname van een MSP toeneemt, bieden we aantrekkelijke staffelkortingen die gelden voor alle bij Interconnect afgenomen cloudomgevingen.

Veiligheid

Bij elk virtueel datacenter bieden we standaard een NSX-firewall die het zogenaamde noord-zuidverkeer monitort. Daarnaast profiteert als MSP van verschillende primaire security-functionaliteiten, zoals het configureren van firewall-regels, NAT (Network Address Translation), basic Load Balancing en site-to-site IPSec-VPN.

De toegang tot het beheerportal is afgeschermd met MFA. Hierbij heeft u de mogelijkheid om multifactor-authenticatie (MFA) van Interconnect in te zetten of een eigen MFA-platform in te zetten.

Migreren

We hebben een standaard migratietoolkit die MSP’s kunnen inzetten voor het migreren van VMware omgevingen naar Cloud Director. Als het om een andere hypervisor gaat, gaan we gezamenlijk in gesprek over de beste methode van migreren. We beschikken daarvoor over gecertificeerde medewerkers met brede kennis van virtualisatietechnologie.

Training

Voor medewerkers van MSP’s met weinig tot geen Cloud Director-ervaring organiseren we praktische trainingen, zodat u heel snel up & running bent met Cloud Director. Tijdens deze training worden gebruikers meegenomen in de basisprincipes van Cloud Director en hoe het platform is ingericht bij Interconnect. Tijdens de presentatie en live demo is er voldoende ruimte om vragen te stellen en worden allerlei tips en tricks gedeeld.

Waarom Interconnect? De voordelen op een rij:

  • Geen zorgen meer over infrastructuurbeheer en geen investeringen nodig in fysieke hardware.
  • Continuïteitsgarantie via de Stichting Continuïteit Interconnect, die 6 maanden continuïteit biedt in het uitzonderlijke geval dat Interconnect niet aan verplichtingen kan voldoen.
  • Flexibel combineren van hybride IT-infrastructuurdiensten, waaronder back-up, colocatie, connectivity en security.
  • Gehost in de betrouwbare, geavanceerde datacenters van Interconnect, gevestigd in Eindhoven en ’s-Hertogenbosch. Deze datacenters zijn in eigendom en beheer van Interconnect.
  • Schaalbare resources.
  • Meervoudig redundante configuratie en high availability-voorzieningen garanderen hoge beschikbaarheid.
  • 24 x 7 deskundige ondersteuning door gecertificeerd Interconnect-personeel.
  • Alle data blijft in Nederland.
  • ISAE 3000/ SOC 2 type 2-, ISO 9001-, 14001- en 27001-gecertificeerd voor datacenters én de clouddienstverlening zelf.

Meer weten over hoe u als MSP de ideale cloud omgeving voor uw eindklanten creëert? Download nu het stappenplan (bovenaan op deze pagina)!