Hogere klanttevredenheid door Anti-DDoS

Hostingspecialist Webscale levert al meer dan 10 jaar Managed Linux Hosting voor bedrijfskritische websites en webapplicaties. Webscale onderscheidt zich van andere hostingbedrijven doordat zij naast betrouwbare en snelle hostingomgevingen ook zorgt voor volledig geïntegreerde OTAP-omgevingen inclusief versiebeheer- en deployment-voorzieningen. Dankzij een zowel persoonlijke als professionele aanpak ontzorgt zij op deze wijze internetbureau’s zoals ezCompany en Cipix, en grote eindklanten zoals Universiteit Utrecht en Eindhoven Airport.

Webscale is sinds 2011 datacenterklant van Interconnect, voornamelijk vanwege de goede bereikbaarheid van het datacenter vanuit Tilburg, waar Webscale gevestigd is. Sindsdien is het portfolio van Webscale flink gegroeid, zowel in omvang als complexiteit, en Interconnect groeide met deze behoefte mee.

Toch had Webscale, net zoals de meeste hosters, met enige regelmaat last van DDoS aanvallen op websites van haar klanten. Met name high profile websites lopen hierbij extra risico. Een DDoS aanval heeft ontzettend veel impact. Niet alleen voor de klant in kwestie maar ook voor de gehele infrastructuur. Webscale besloot om dit probleem in één keer voor al haar klanten op te lossen door gebruik te maken van de Anti-DDoS dienst van Interconnect.

Directeur Jurrit de Vries geeft aan dat de groei van Interconnect in hun voordeel werkt: “Wij kennen Interconnect nog van toen ze ‘slechts’ een klein datacenter hadden op een andere locatie in Den Bosch. Met de komst van het tweede datacenter in Eindhoven is de gehele organisatie van Interconnect verder geprofessionaliseerd. Nieuwe ontwikkelingen en grotere klanten stellen hogere eisen en vragen om nog meer verbetering van Interconnect. Dit biedt ons ook voordelen.”

Webscale kan dankzij de Anti-DDoS dienst van Interconnect een betere beschikbaarheid garanderen aan haar klanten. “Je koopt met Anti-DDoS extra zekerheid”, aldus De Vries. “Vroeger meldden wij het wanneer we een aanval kregen. Nu monitort Interconnect dit pro-actief. Voorheen hadden we nog regelmatig last van DDoS aanvallen, nu vrijwel nooit meer. En mocht het wel gebeuren, dan weet je in ieder geval zeker dat dit daadkrachtig opgevangen wordt.”