Vestigingsplaats: Amsterdam, Noord-Holland

Aantal medewerkers: Ruim 70

Branche: IT-dienstverlener

Dienst van Interconnect: Colocatie

 

Quanza levert als één van de eerste partijen in Nederland Cloud Brokerage Services. Dit is één centraal loket voor het faciliteren van de benodigde cloud infrastructuur en het verzorgen van continuous delivery. Op basis van de zeer hoge betrouwbaarheid is Interconnect nu ook toegevoegd aan het portfolio van partners van deze platform onafhankelijke speler.

De CEO van Quanza Frans ter Borg vertelt het proces. “Wij zoeken goede partners met een sterke propositie, met een juiste prijs/ kwaliteit verhouding. Een grote klant van ons wilde een volledige disaster recovery omgeving bij een tweede partij. Hun huidige aanbieder heeft twee fysiek gescheiden datacenters, maar dit is dus wel maar één leverancier.”

Quanza ging naar aanleiding van deze criteria op zoek naar een volledig onafhankelijke tweede partij. Hun oog viel al snel op Interconnect, met twee eigen high-end datacenters in ’s-Hertogenbosch en Eindhoven. “Na deze eerste positieve ervaring hebben we Interconnect direct opgenomen in ons portfolio.”

MAXIMALE DISASTER RECOVERY

Ter Borg legt uit: “Een high-end infrastructuur vind je normaal gesproken vaak in Rotterdam en Amsterdam. Bij Interconnect staan alle lichten op groen: high-end faciliteiten, een uitstekende staat van dienst. En ook nog eens een echt fysieke afstand van de Randstad: maximale disaster recovery! De producten en kennis zijn bij Interconnect heel goed, maar ook vanwege de fysieke afstand hebben wij Interconnect nu opgenomen in ons adviestraject.”

Commercieel directeur van Interconnect Rob Stevens is blij met deze nieuwe partnership. “Quanza is echt een begrip in de markt. Hun kwaliteit zit hem in de platform onafhankelijke adviezen, op basis van hoogstaande criteria selecteren zij hun partners. Dat wij hier nu deel van uitmaken, is een beloning voor het feit, dat wij tot de grootste cloud providers van Nederland behoren.”

 

DATA SOEVEREINITEIT

Juist ook omdat klanten tegenwoordig erg staan op de privacy van hun data in combinatie met de GDPR (AVG), kan Quanza hier vanuit Interconnect met een gerust hart een advies uitbrengen. “Data soevereiniteit is voor ons cruciaal. Dit is bij Interconnect een vast gegeven.” aldus Quanza.

 

CLOUD CONNECTIVITEIT

Nu deze connectie tussen Quanza en Interconnect er is, kunnen vanuit de datacenters van Interconnect koppelingen worden aangeboden aan alle publieke cloud aanbieders. De kracht van deze koppelingen met Quanza zit hem in de groeiende vraag naar hybride en multi-cloud oplossingen, aldus Ter Borg. “Ons ecosysteem omvat alle bekende datacenters en publieke clouds. Dit reikt tot aan on premises omgevingen.”

 

OVER QUANZA

Quanza levert managed services om de operations van netwerken, datacenters en cloud infrastructuren volledig uit handen te nemen. Dit gaat dan om services, zoals infrastructure management, service desk/ 24×7-NOC, security en customer delivery processen. Quanza is partner van publieke en interne “Service Providers”, zoals hosters, cloud en network operators, SAAS-providers en datacenters.